Chirurgie estetica a sanilor: 10 intrebari frecvente

Nu Rata

Chirurgia estetica a sanilor este una dintre cele mai solicitate de pacientii nostri. In fiecare an sunt peste 18.000 de femei care decid sa se supuna unei operatii de marire, reducere, reconstructie sau ridicare a sanilor .

In acest articol, chirurgii nostri raspund la cele mai frecvente intrebari despre chirurgia estetica a sanilor .

Chirurgia estetica a sanilor este una dintre cele mai solicitate de pacientii nostri

 1. Cat de des ar trebui schimbate protezele mamare?
 2. Un san poate fi egalizat mai mare decat celalalt fara proteza?
 3. Este posibil sa ridici sanul fara a creste volumul?
 4. Cum pot sa stiu daca protezele mele sunt sigure si de calitate?
 5. Pot ramane insarcinata dupa operatia de marire a sanilor?
 6. Cand pot face plaja dupa operatia de marire a sanilor?
 7. Care proteze sunt cele mai bune, cele anatomice sau cele rotunde?
 8. Cand ma pot intoarce la munca dupa o operatie de marire a sanilor?
 9. Ce dimensiune a sanilor pot obtine cu protezele?
 10. Ce este mai bine, protezele sau umplerea cu grasime din organism?

1. Cat de des trebuie schimbate protezele mamare?

Protezele cu care lucram la clinica de estetica IML din Madrid sunt foarte sigure si nu exista niciun motiv sa le schimbam daca totul este corect . Chirurgii nostri efectueaza controale anuale asupra pacientilor nostri pentru a se asigura de acest lucru.

Totusi, in functie de tipul de proteza si de caracteristicile fiecarui pacient, poate fi necesara inlocuirea acestora la fiecare 10 sau 15 ani.

 • Protezele cu gel coeziv sunt implanturile pe care le folosim la IML. Au garantie pe viata si nu este necesara schimbarea lor .
 • Protezele cu gel fluid au mai mult de 15 ani si trebuie inlocuite dupa 10 sau 15 ani.

2. Poate un san sa fie mai mare decat celalalt fara proteza?

Pentru a egaliza sanii asimetrici sau de dimensiuni diferite, este necesar ca chirurgul sa evalueze diferenta de marime dintre ei.

In general, este mai usor sa cresteti sanul mai mic , deoarece este necesar doar sa efectuati un transfer autolog de grasime sau sa implantati o proteza cu volumul adecvat.

Lipotransferul este altoirea grasimii extrase din propriul corp al pacientului pe sanul mai mic, cu rezultate foarte naturale . Aceasta tehnica poate fi folosita pe sanii a caror diferenta de marime este usoara sau moderata.

Uneori, protezele sunt implantate in ambii sani, fiecare avand o dimensiune diferita pentru a se potrivi. In acest fel, ambele au aceeasi fermitate si forma.

3. Este posibil sa ridici sanul fara a creste volumul?

Da, este posibil sa ridicati sanul fara a creste volumul atata timp cat exista suficient volum al sanilor.

Mastopexia este tehnica care corecteaza pieptul lasat. Chirurgul trebuie sa studieze fiecare caz specific, deoarece fiecare pacient are propriile caracteristici anatomice si nevoi.

Daca sanul este mic si caderea nu depaseste 2 centimetri, cea mai simpla solutie poate fi cresterea volumului ambilor sani cu ajutorul unei proteze.

Daca sanii au volum suficient, cantitatea de piele poate fi redusa si conul sanului remodelat, pentru a-l repozitiona in pozitia sa naturala. In acest caz nu ar fi necesara cresterea volumului cu ajutorul unei proteze.

4. Cum pot sa stiu daca protezele mele sunt sigure si de calitate?

In prezent, pe piata exista doua marci de prestigiu si calitate recunoscute: Mentor si Allergan. IML functioneaza cu ambele.

Implanturile pe care le folosim au fost fabricate cu gel medical siliconic foarte coeziv, sub toate controalele de siguranta. Fiecare proteza este identificata cu un numar unic care este dat pacientului dupa operatia de marire a sanilor.

Chirurgii nostri folosesc numai proteze de calitate superioara. Pentru a asigura calitatea implanturilor, este indicat sa apelati la chirurgi de incredere cu experienta recunoscuta.

IML lucreaza cu proteze mamare de prestigiu si calitate recunoscute

5. Pot ramane insarcinata dupa marirea sanilor?

Da, poti ramane insarcinata dupa operatia de proteza mamara si iti vei putea alapta bebelusul normal.

Cu toate acestea, este interesant de observat ca, in timpul alaptarii, sanul unei femei sufera modificari , indiferent daca are sau nu proteza.

Daca decideti sa amanati atat marirea sanilor, cat si mastopexia dupa nastere, in mod ideal ar trebui sa treaca cel putin 6 luni inainte de operatia de protezare a sanilor.

6. Cand pot face plaja dupa operatia de marire a sanilor?

In general, este necesar sa se lase cel putin o luna sa treaca dupa operatia la san  inainte de a face plaja.

Cand calea de acces pentru marirea sanilor a fost areola, expunerea la soare poate ajuta linia cicatricei sa se repigmenteze, ascunzand-o. Pentru a face plaja este necesar ca cicatricea sa nu mai prezinte urme de inflamatie, adica intre 30 si 60 de zile de la operatie.

Protezele anatomice au indicatii diferite fata de protezele rotunde

7. Ce proteze sunt mai bune, cele anatomice sau cele rotunde?

Fiecare tip de proteza are indicatia sa. Alegerea fiecarui tip de implant depinde de forma originala a sanului fiecarei paciente, pentru ca rezultatul sa fie cat mai natural.

Protezele anatomice sunt in forma de lacrima sau para. Sunt cele care se potrivesc cel mai bine formei glandei mamare in pozitie verticala. Aceste proteze umplu mai mult polul inferior al toracelui si mai putin polul superior. Rezultatul este foarte natural, deoarece marginea protezei nu este perceputa in partea superioara a sanului.

Protezele rotunde se aleg in principal atunci cand toracele pacientului este mai larg sau cand toracele are un deficit de volum in polul superior.

8. Cand ma pot intoarce la munca dupa o marire a sanilor?

In functie de activitatea pe care o desfasurati, de obicei puteti reveni la viata normala dupa 2 pana la 4 zile.

Dupa interventie, chirurgul va va oferi instructiuni despre tipul de activitate fizica pe care o puteti face. De exemplu, nu ar trebui sa va efortati cu bratele sau sa le ridicati cu greutate deasupra capului timp de 2 pana la 3 saptamani.

9. Care este dimensiunea ideala a sanilor atinsa cu protezele mamare?

Dimensiunea ideala a sanilor rezultata in urma implantarii unei proteze mamare depinde de asteptarile pacientei, dar si de tenul ei fizic. De exemplu, la un pacient cu piept si umerii ingusti, sanii prea rotunzi si proeminenti pot fi foarte artificiali.

La centrul medical estetic IML ne angajam sa obtinem rezultate naturale . Pentru a face acest lucru, chirurgii nostri efectueaza masuratori antropomorfe ale pieptului si sanilor. Pe baza acestora, pacienta si chirurgul decid care va fi proiectia si diametrul ideal al sanilor in fiecare caz concret.

10. Ce este mai bine, proteza sau umplutura cu grasimea proprie a corpului?

Depinde de caracteristicile si nevoile fiecarui pacient.

Umplerea cu grasime corporala sau grasime autologa este indicata pentru a imbunatati forma sanului si a creste, cel mult, o marime sau o marime si jumatate .

Pentru a efectua lipotransferul, pacientul trebuie sa aiba suficienta grasime donatoare in alte zone, precum abdomen si solduri. Rezultatul maririi sanilor cu grasime autologa ofera rezultate foarte naturale atat la ochi cat si la atingere.

Atunci cand pacienta doreste o marire a sanilor mai mare de o dimensiune si jumatate sau cand nu are suficienta grasime donatoare, chirurgii nostri combina implantarea protezei si grefarea autologa . Rezultatul este mult mai natural decat cel obtinut numai cu implanturile protetice.

Recente