Ce am făcut în ziua alegerilor

Nu Rata

Pe lângă urmărirea câtorva jurnale de ştiri care vorbesc despre numeroasele nereguli electorale văzute care se alătura mult mai multora nevăzute, am ascultat muzică şi am citit o carte absolut extraordinară apărută recent la Polirom: Gabriel Andreescu “L-am urât pe Ceauşescu”. Cartea este o mărturie emoţionantă privind disidenţa anticomunistă din România şi trăirile unei persoane care a riscat, atunci când era totul de riscat, pentru a da substanţă acelor valori strivite de regimul totalitar.

Implicarea în campania electorală din ultimele luni mi-a răpit timpul pentru lectură. A trebuit să citesc desigur, foarte mult, dar îndeosebi materiale legate de campanie. Nu prea mi-am ales eu lecturile în această perioadă astfel că acum am sentimentul unui însetat de cărţi pe care reîntâlnirea cu lectura îi satisface, cu efect de izbăvire, nevoia arzătoare de apă proaspătă…

De asemenea, am ascultat câteva piese la care ţin foarte mult pe care vi le ofer tuturor mai jos…

Mărturisesc că atât lectura cât şi muzica mi-au adus într-o lumină aproape derizorie pasiunile electorale din zilele acestea care par să fi absorbit întreaga noastră societate. Indiferent dacă mergem sau nu la vot şi indiferent cu cine votăm, trebuie să privilegiem, cred, în relaţiile interumane acele valori care îi înalţă pe oameni şi care întind punţi, nu pe cele care ne învrăjbesc şi îndepărtează unii de alţii.

Politica românească este în continuare la un nivel submediocru iar temele care animă cele mai multe comentarii sunt atât de lipsite de conexiuni cu realitatea şi cu ceea ce ar trebui să însemne o dezbatere politică matură, încât văd un drum foarte lung şi foarte greu pentru această ţară printr-un teren arid!

Blestemul României este că după cei 20 de ani prognozaţi de Brucan, votul este în continuare unul predominant negativ, anti-X, şi nu unul cu convingerea că se votează pentru o alternativă capabilă să aducă într-adevăr schimbare şi prosperitate. Orice comentarii suplimentare din partea mea mi se par acum de prisos… Oricum, întotdeauna voi avea un obraz de întors şi un zâmbet înţelegător celor care mă vor ataca la persoană pentru opiniile mele.

Acum însă voi merge la vot pentru a-l schimba pe cel care timp de 5 ani s-a dovedit a fi ostil de cele mai multe ori, sau , în cel mai bun caz, indiferent  faţă de valorile pentru care militez…

Recente