Bucurati-va de un tur al Iasiului, cel mai impresionant oras din nord-estul Romaniei

Nu Rata

Iasi este cel mai mare oras al Moldovei, principalul centru educational, cunoscut sub numele de orasul marilor idei sau orasul celor sapte dealuri precum Roma sau Lisabona. Capitala Principatelor Unite Romane de doua ori intre 1859-1862 si 1916-1918.

Acest oras a fost casa multor mari scriitori, poeti si personalitati romanesti. Puteti gasi case memoriale la fiecare pas si va recomandam sa va faceti timp pentru a descoperi Iasiul pe jos. In ultimii ani, orasul a trecut printr-un proces de restaurare si a devenit o destinatie minunata pentru cei care doresc sa se bucure de un city break. Modernizarea aeroportului local a dus la deschiderea pentru calatorii internationali care se bucura de excursiile de city break.

Bucurati-va de un tur al Iasiului, cel mai impresionant oras din nord-estul Romaniei si faceti-va o idee despre frumusetea si istoria acestui oras, precum si de compania celor mai frumoase femei Iasi.

De asemenea, Iasiul este un punct de plecare pentru excursii in Bucovina – unde puteti vizita manastiri minunate si sate traditionale – si excursii in Republica Moldova, o tara uimitor de frumoasa, dar necunoscuta pentru multi turisti.

Puncte de atractie ale orasului

Iasi este cel mai mare oras din Moldova, regiunea de est a Romaniei. A fost capitala Principatului Moldovei timp de trei secole si a servit ca capitala temporara pentru Romania in timpul Primului Razboi Mondial, cand Bucurestiul era sub ocupatie straina. Fiind o casa a celei mai vechi universitati romanesti, Iasiul a devenit un important centru cultural si academic din Romania, cu peste 70.000 de studenti in fiecare an. Peste 50 de biserici, o faimoasa Gradina Botanica si numeroase muzee si case memoriale au facut din Iasi un important centru turistic din Romania.

Atractii turistice in Iasi

Centrul orasului este Platoul de Aur, in jurul caruia asezarea s-a dezvoltat de-a lungul secolelor si gazduieste un numar impresionant de biserici ortodoxe. Cea mai veche biserica este Biserica Sfantul Nicolae, datand din domnia lui Stefan cel Mare (1491). Cele mai impresionante sunt Catedrala Mitropolitana Sf. Paraschiva si Biserica Trei Ierarhi, un exemplu de arta bizantina construita in 1635-1639. Cu Palatul Culturii si Piata Unirii pe fiecare parte, Podisul de Aur a devenit un punct de reper atunci cand viziteaza Romania. Multe alte site-uri importante pot fi gasite pe strazile din apropiere.

Cum se ajunge la Iasi

Doua gari deservesc orasul, Gara Centrala asigurand conexiuni feroviare directe catre toate orasele mari din Romania, precum si catre Chisinau. Iasiul este conectat la Bucuresti printr-o ruta europeana. Orasul este deservit si de Aeroportul International Iasi, care are zboruri directe catre si de la Bucuresti, Timisoara, Budapesta si Viena. Pentru a ajunge in orasul principal Iasi, puteti utiliza serviciul de transfer aeroport de la Iasi.

Deplasarea la Iasi

Statiile de cale ferata din Iasi sunt foarte bine conectate la toate partile orasului printr-o retea extinsa de transport public, care consta din mai mult de 100 de tramvaie si autobuze. 

Locuri de cazare in Iasi 

Datorita exploziei economice din ultimii ani si a numarului tot mai mare de turisti, Iasiul s-a gandit la numeroase oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni si la alternativa de inchiriere a apartamentelor pe termen scurt si lung.

Restaurante si localuri in Iasi

Gasirea locului adecvat de luat masa in Iasi nu este dificila. Exista un numar mare de restaurante si baruri, multe dintre ele servind specialitati traditionale romanesti. Exista, de asemenea, preparate rapide.

Cumparaturi

Iasiul are mai multe centre comerciale disponibile in tot orasul si exista, de asemenea, o multime de locuri in care puteti cumpara suveniruri, cele mai frecvente fiind legate de folclorul romanesc.

Recente