„Baywatch” s-a intors!

Nu Rata

Premierele filmelor de saptamana aceasta ne aduc un „remake” modern al seriei „Baywatch”. Acea serie mitica din anii 90 condusa de David Hasselhoff care ne-a distrat atat de bine. Dar, in plus, putem vedea „Senor give me patience”, o comedie spaniola proaspata si distractiva, si filmul romantic „Paris can wait”, cu Diane Lane si Alec Baldwin. La extrema opusa se afla ‘On body and soul’, ‘Cosecha amarga’ si ‘La vida de Ana’, trei drame dure din Ungaria, Canada si Georgia, recomandate unui public mai selectiv si mai rabdator.

Parisul poate astepta

Eleanor Coppola (sotia lui Francis Ford Coppola si mama Sofiei) ii regizeaza pe Diane Lane si Alec Baldwin in aceasta fermecatoare comedie romantica care este primul ei lungmetraj. Eleanor indrazneste cu aceasta aventura cu 80 de ani, nu mai putin, iar rezultatul a fost un road movie gastronomic si turistic cu o anumita partinire romantica. Parisul poate asteptaspune povestea lui Anne (Diane Lane), o femeie dezamagita casatorita cu Michael Lockwood (Alec Baldwin), un producator renumit de la Hollywood, care este mereu absent si ocupat cu alte lucruri decat ea insasi. O durere de ureche o va gasi in mod neasteptat calatorind intr-un decapotabil de lux de la Cannes la Paris cu Jacques Clement (Arnaud Viard), partenerul francez al sotului ei. O excursie care se va transforma in doua zile de distractie, mancare buna, peisaje frumoase si, bineinteles, romantism.

Parisul poate astepta

Pe trup si pe suflet

Acest film maghiar, castigator al Ursului de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Berlin, este o fabula delicata, o poveste de dragoste foarte originala intre directorul financiar al unui abator din Budapesta si noul sef al calitatii, doua fiinte singuratice si diferite de altii. In Pe trup si suflet(La trup si la suflet) vedem cum de indata ce Maria ajunge la abator incep sa apara barfe si zvonuri despre ea, motiv pentru care decide sa manance singura, sa respecte cu strictete regulile si sa se concentreze pe cifrele si datele tiparite care fac la munca ei. Endre, seful ei, este un tip linistit care ajunge incetul cu incetul sa se cunoasca, descoperind ca sunt doua suflete inrudite care impartasesc aceleasi vise. Cu prudenta, vor incerca sa transforme acele vise in realitate. Poate ca dragostea le va servi pe amandoi sa se impace cu lumea.

Pe trup si pe suflet

Recolta saraca

Film canadian regizat de George Mendeluk despre genocidul ucrainean desfasurat de URSS intre 1930 si 1933. Foametea atroce impusa de Iosif Stalin, care a dus la moartea a trei pana la sapte milioane de ucraineni la acea vreme, este fundalul fundalului acest film cu Max Irons ( Tutankhamon ) si Samantha Barks. In recolta amaravedem cum intr-un scenariu de foamete si razboi este inca posibil ca intre doi tineri sa apara o poveste de dragoste. Yuri, un artist nascut intr-o familie de razboinici cazaci, se lupta sa supravietuiasca foametei, inchisorii si torturii. Forta este data de nevoia de a fi liber pentru a-si salva iubirea de tineret, Natalka, atunci cand Armata Rosie ii invadeaza tara. Si este ca Stalin lanseaza Holodomorul , un program de moarte prin foame care a ajuns sa ucida milioane de ucraineni. Yuri reuseste sa evadeze din inchisoarea sovietica si se alatura rezistentei impotriva bolsevicilor pentru a obtine o Ucraina libera si a se reuni cu Natalka.

recolta saraca

Viata Annei

Acest film dur si intens reflecta viata de zi cu zi a unei tinere mame: optimismul ei, saracia, daruirea fata de fiul ei, problemele si dificultatile prin care trebuie sa treaca. Ekaterine Demetradze o interpreteaza pe Anna, o mama singura cu un fiu autist care decide sa evadeze in Statele Unite pentru a-si crea o noua viata acolo. Insa lucrurile se inrautatesc cand ea isi da toti banii unui barbat care promite ca ii va obtine o viza ilegal si relatia ei cu el se destrama. Anna, foarte nervoasa, incepe sa faca lucruri pe care nu credea ca le va face. Viata Annei este primul lungmetraj al lui Nino Basilia, un regizor de film georgian, si a fost premiat la mai multe festivaluri.

Viata Annei

Recente