5 reguli de urmat pentru o cafea gustoasa

Nu Rata

Sunt sigura ca sunt destui care cred ca nu poți face acasa o cafea gustoasa, care sa aiba gustul celei cumparate. Ei bine, eu te pot asigura ca iți poți face singur o cafea savuroasa, care sa fie exact ca cea pe care ai da mai mulți bani in oraș, și care sa fie și MULT mai sanatoasa!

E drept, trebuie sa te folosește de produse bune, precum o cafea superioara sau o apa de calitate. Dar haideți sa vedem mai exact care sunt pașii de urmat pentru o cafea gustoasa, facuta acasa!

Intotdeauna cumpara cafea proaspata

Și cand spun asta, ma refer la boabe de cafea, bine impachete, pe care ulterior sa le macini chiar tu. Nu e niciun secret cand spun ca multe dintre produsele existente pe piața autohtona iși pierd din savoare prin ambalajele ineficiente. Ai grija, așadar, ca boabele de cafea alese sa fie cat mai proaspete. Nu uita, prospețimea boabelor este direct proporționala cu aroma și calitatea cafelei tale.

! Nu te zgarci! Produsele de calitate costa, cel mai des, mai mult. Incearca ca factorul ”cost” sa nu cantareasca in decizia ta mai mult decat e cazul.

Alege cafetiera performanta

Doar nu credeai ca folosim ibricul. Are și cea facuta la ibric farmecul ei, insa daca vrem sa obținem gustul acela intens al cafelei, dar textura celei cumparate, atunci e cazul sa facem o investiție in ”aparatura”. Nu vobim de una care sa depașeasca 300-400 de lei, caci nu e cazul. Adica, daca ne uitam la aparatele acele super performante, s-ar putea sa nu mai vorbim de boabe de cafea ci de prafuri, drept ”combustibil” și atunci factorul ”sanatate” dispare din aceasta ipoteza.

Așadar, alegem o cafetiera care sa amestece uniform cafeaua care curge in vas pentru o aroma optima și consistenta, care sa fie prevazut cu rezervor de apa detașabil pentru o umplere mai ușoara, și care, de ce nu, sa ofere și alte soluții facile in a ne face cafeaua savuroasa.

Eu am gasit un astfel de aparat, care, pe deasupra, e dotat cu sistem anti-picurare pentru a turna o ceașca de cafea inainte de finalizarea ciclului de preparare, dar care are și un indicator de prospețime, acesta atenționandu-ma cand cafeaua nu mai are aroma sau prospețimea dorita.

Ce sa mai, o minune de aparat, la un preț mai mult decat accesibil, care mai are și cronometru pentru trezire cu aroma de cafea proaspata.

Gasește și tu acest aparat aici, dar și multe altele.

Folosește apa de calitate

Deci, nici vorba de apa de la robinet. Doar nu vrei sa-ți bei cafeaua cu iz de clor. Folosește apa plata, imbuteliata, pe care o bei de obicei, astfel incat aroma sa fie una placuta.

Adauga spuma de lapte

Nu, nu e nevoie de alt aparat. E suficient un borcan, in care sa adaugi fix cat lapte ți-ar trebui pentru spuma. Ai grija, sa nu depașeasca jumatate de borcan ca nu o sa mai aiba loc spuma. Odata pus laptele in borcan agita-l preț de 30 de secunde. Indeparteaza capacul, pune borcanul in cuptorul cu microunde și incalzește-l alte 30 de secunde. Spuma se va ridica deasupra laptelui. Scoate spuma din borcan și pune-o deasupra cafelei.

! E de preferat sa folosești lapte gras sau chiar smantana pentru frișca.

Adauga scorțișoara sau vanilie

Ce-ar fi cafeaua fara o aroma? Ei bine, daca ești din genul celora carora le plac cafelele cu arome, atunci considera sa adaugi 1-2 picaturi de extrac de vanilie sau un varf de cuțit de scorțișoara. Iți garantez ca gustul va fi unul deosebit!

Recente