# 1 Pui cu cocos in stil thailandez
Ingredient:
1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3 linguri fulgi de cocos 4 linguri de pesmet 4 piepti de pui, fara piele 1 ou, batut 300g de rosii cherry 2 linguri paste rosie de curry 1 mana frunze de coriandru, tocate grosier felii de lime, pentru servit
Mod de pregătire:
1. Incinge cuptorul la 200ºC / gaz 6. Intr-o tava incapatoare, tavaleste cuburile de dovleac si vanata prin ulei, apoi asezoneaza si asaza-le intr-un singur strat. Da la cuptor 30 de minute, intorcandu-le la jumatatea intervalului.
2. Amesteca intr-o farfurie fulgii de cocos cu pesmetul si putina sare. Trece puiul prin oul batut si preseaza-l in farfuria cu pesmet, pe ambele parti, pentru a se acoperi complet. Scutura carnea, dacă este nevoie, pentru a inlatura excesul.
3. Adauga rosiile si paste de curry peste legume si amesteca bine. Asaza bucatile de pui deasupra si da totul la cuptor pentru inca 25 de minute, pana cand carnea se patrunde complet. In acest interval, scutura tava o data sau de doua ori. Presara coriandrul si serveste cu felii de lime.
# 2 Pui de vara la tava
Ingredient:
4 piepti de pui 1 lingura ulei de masline 250g de rosii cherry 4 linguri de pesto
Mod de pregătire:
Pune pieptii de pui intr-o tava lunga cu peretii josi si stropeste-i cu ulei. Da-i sub grillul cuptorului timp de 10 minute, apoi adauga rosiile cherry si da-i din nou sub grill pentru 5 minute, pana sae patrunde carnea. Stropeste totul cu pesto si serveste.
# 3 Ciocanele de pui invelite in bacon
Ingredient:
zeama de la 1 lamaie, plus felii pentru servit 2 catei de usturoi, zdrobiti 12 ciocanele de pui 12 felii de bacon afumat paine crocanta, pentru servire
Mod de pregătire:
1. Se incinge cuptorul la 200 ° C / gaz 6. Se amesteca zeama de lamaie cu usturoiul si se asezoneaza. Se inteapa carnea de cateva ori cu un cutit ascutit, apoi se stropeste cu zeama de lamaie aromata cu usturoi. Se infasoara fiecare ciocanel intr-o felie de bacon, dupa care se asaza intr-o tava. Se stropesc cu restul de zeama de lamaie.
2. Se dau la cuptor 45-50 de minute, pana carnea se patrunde si baconul devine crocant. Daca vrei ca baconul sa fie foarte crocant, se lasa cateva minute sub grillul incins.
3. Se servesc calde sau reci, iar restul de ciocanele se tin la frigider intr-un recipient etans. Se stropesc cu zeama de lamaie si se servesc cu paine crocanta, dupa preferinta.
# 4 Pui intreg la cuptor cu usturoi si lamaie
Ingredient:
unt, pentru uns 1 pui intreg de 1,6kg 1kg de cartofi, curatati si taiati pe jumatate daca sunt prea mari 2 capatani de usturoi, taiate in jumatati pe orizontala 100ml de vin alb 100ml supa de pui sau de legume 2 fire de rozmarin, rupte 6 frunze de dafin 1 lamaie, feliata pe lung
Mod de pregătire:
1. Incinge cuptorul la 160ºC. Unge cu unt o tava mare, apoi unge putin si puiul pe toata suprafata lui.
2. Asaza puiul in tava si pune cartofii imprejurul lui. Pune jumatatile de capatani de usturoi in tava, toarna peste ele supa si vinul, apoi acopera totul cu folie de aluminiu si da tava la cuptor. Lasa-le timp de 1 ora, apoi indeparteaza folia si inarce cartofii. Presara ierburile aromate si feliile de lamaie si da tava la cuptor inca 50 de minute.
3. Modifica temperatura cuptorului la 220ºC. Lasa puiul sa se rumeneasca 30 de minute, apoi scoate puiul si cartofii din tava. Acopera puiul cu folie de aluminiu si lasa-l sa se odihneasca cel putin 10 minute, inainte sa-l portionezi. Pastreaza cartofii calzi si serveste totul cu zeama din tava.
# 5 Pui marocan
Ingredient:
4 piepti de pui, fara piele 1 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 400g de rosii cherry din conserva 2 linguri de pasta harissa 1 lingura de miere 2 dovlecei medii, taiati fin 400g de naut din conserva, clatit si scurs
Mod de pregătire:
1. Se asezoneaza puiul cu chimion si mult piper negru macinat. Se incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta si se prajesc puiul si ceapa timp de patru minute. Se intoarce carnea pe partea cealalta si se mai lasa trei minute. Se amesteca ceapa cu regularitate pe masura ce se prajeste carnea.
2. Se adauga in tigaie rosiile si 250ml de apa, apoi se amesteca si se adauga pasta harissa, mierea, dovleceii si nautul. Se fierbe la foc mic 15 minute, pana cand puiul este patruns, iar sosul sa ingrosat putin.
# 6 Burgeri de pui in stil italian
Ingredient:
1 lingura ulei de masline 2 piepti de pui, fara os 25g de pesmet 25g de parmezan 125g de mozzarella (daca este o singura bucata, se taie pe jumatate) 2 linguri de pesto 2 chifle sau ciabbata, usor rumenite frunze de salata si rosii uscate la soare, pentru servit
Mod de pregătire:
1. Se incinge cuptorul la 200 ° C / gaz 6. Folosind mainile, se acopera cu ulei pieptii de pui. Se pun pe o farfurie parmezanul si pesmetul, apoi se trec bucatile de carne prin acest amestec pana se acopera complet.
2. Se pune puiul intr-o tava si se da la cuptor 20 de minute, pana se rumeneste bine si se patrunde. Se pune cate o felie de mozzarella pe fiecare bucata de pui si se mai lasa la cuptor pana cand aceasta incepe sa se topeasca. Se serveste in chifle, impreuna cu salata, rosii uscate si pesto deasupra.
# 7 Aripioare dulci si lipicioase, cu salata de varza
Ingredient:
4 linguri de ketchup 4 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri de zahar brun 4 linguri sos dulce de chilli 4 linguri sos de soia 1 kg aripioare de pui 1 varza alba mica, tocata 3 morcovi mari, rasi 1 ceapa mare, taiata fin 8 linguri de maioneza light
Mod de pregătire:
1. Se incalzeste cuptorul la 200 ° C / gaz 6. Intr-un bol mare se amesteca ketchupul, usturoiul, zaharul, jumatate din cantitatea de sos dulce de chilli, sosul de soia si se asezoneaza. Se adauga aripioarele si se amesteca bine pana se acopera complet de sos. Se pun intr-o tava mare sau in doua tavi mici. Se dau la cuptor 35-40 de minute pana se patrund si se rumenesc.
2. Intre timp se prepara salata. Se amesteca legumele cu restul de sos de chilli si maioneza, apoi se asezoneaza. Se asaza aripioarele pe un platou si salata intr-un bol.
# 8 Pulpe de pui in stil filipinez
Ingredient:
5 catei usturoi tocati marunt, 3 frunze dafin, 120ml apa, 2 lingurite piper boabe, 120 ml sos de soia, 120 ml otet de mere, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita usturoi pudra, 1 lingurita piper, 1 lingurita sare, 1 kg pulpe de pui (inferioare), 1 legatura ceapa verde tocata
Mod de pregătire:
1. Spala si usuca pulpele de pui. Condimenteaza-le cu sare, piper si pudra de usturoi.
2. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste pulpele pana cand se rumeneasc bine, cate 3 minute pe fiecare parte.
3. Scoate carnea si, in aceeasi tigaie, adauga otetul, sosul de soia apa, boabele de piper, frunzele de dafin si ustutoiul tocat. Lasa totul sa dea in clocot. Pune inapoi pulpele de pui si acopera cu un capac.
4. Gateste la foc mic, timp de 45 minute, pana cand carnea de pui este bine patrunsa.
5. Serveste cu orez si ceapa verde presarata deasupra.
# 9 Pui la cuptor cu ciuperci si sos de rosii
Ingredient:
4 linguri ulei de masline 1 pui mare, cam de 1,8-2,2kg, sectionat in 8 bucati 2 cepe, feliate fin 2 fire de rozmarin 2 conserve de 400g CIRIO polpa 2 linguri de otet din vin alb sau rosu 1 lingura de zahar 500ml supa de pui 300g de ciuperci, feliate 1 legatura mica de patrunjel tocat (optional)
Mod de pregătire
1. Se incinge cuptorul la 200 ° C / gaz 6. Se unge puiul cu doua linguri de ulei, se asaza intr-o tava incapatoare si se da la cuptor 15 minute.
2. Intre timp, se incalzesc doua linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si rozmarinul, 5-10 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
3. Se reduce temperatura cuptorului la 180 ° C / gaz 4. Se adauga peste pui CIRIO polpa, ceapa cu rozmarinul, otetul, zaharul, supa. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit. Se da tava din nou la cuptor timp de 40-50 de minute, pana cand puiul este fraged – se verifica una dintre pulpe, pentru ca acestea se fac mai greu. In ultimele 10 minute, se adauga ciupercile. La final, se amesteca patrunjelul, daca se foloseste, apoi se serveste puiul cu piure, paste sau cu paine prajita cu usturoi.
# 10 Pui prajit cu seminte de susan
Ingredient:
2 cuiburi de taitei dintr-un pachet de 375g 1 lingurita de ulei de floarea soarelui 2 bucati de piept de pui, taiat in fasii 3 morcovi mari, taiati pe lung 2 linguri de miere zeama de la doua lamai 3 linguri de seminte de susan, prajite 1 legatura de coriandru, taiat marunt
Mod de pregătire
1. Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine. Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok mare, se adauga puiul si se prajeste timp de cateva minute. Se adauga morcovul si se mai lasa 4 minute pana ce puiul este prajit bine.
2. Se adauga rapid mierea si zeama de lamaie, se lasa 30 de secunde, apoi se adauga semintele de susan si taiteii fierti (Este mai simplu sa folosind niste clesti in stadiul acesta pentru a amesteca ingredientele). Inainte de servire se incalzeste putin si se presara coriandru.