Este mai bine sa incarci un videoclip direct pe Facebook sau sa promovezi un link YouTube?

Nu Rata

Daca aceasta intrebare ti se pare chinezeasca, este pentru ca nu esti foarte implicat in Facebook sau, cel putin, de obicei nu folosesti foarte mult formatul video. Am efectuat recent un prim experiment cu Facebook Ads pentru a raspunde la aceasta intrebare pe care mi-a pus-o un cititor acum cateva saptamani.

Lucruri de luat in considerare inainte de a lua o decizie

Sa ne intoarcem pentru o secunda la titlul postarii si sa vedem de ce urmatoarea intrebare este relevanta. Sa mergem pe parti analizand diferite aspecte incepand cu YouTube .

  • Tristan Elosegui v-ar spune ca YouTube este cea mai puternica retea sociala pentru lansarea si vanzarea de produse.
  • Alex Navarro ti-ar spune ca pentru a pozitiona un videoclip pe YouTube trebuie sa acumulezi vizualizari (iti spune, de altfel, intr-un videoclip de pe YouTube).

Ok, nu e rau pentru inceput. Care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le stiu despre Facebook si videoclipuri ?

  • Facebook a anuntat recent ca va permite creatorilor de videoclipuri sa genereze venituri prin intermediul platformei sale atacand direct YouTube.
  • Videoclipul este formatul viitorului si pe Facebook si, desi nu a fost cazul in urma cu cativa ani, incarcarile directe de videoclipuri pe platforma au depasit deja incorporarea videoclipurilor de pe Youtube.

Optiunea pe care o alegeti va depinde de obiectivele pe care le aveti

Cat de multe ori raspunsul la intrebarea daca sa incarcati un videoclip direct pe Facebook sau sa utilizati un link YouTube nu poate fi exact fara a cunoaste obiectivele individuale.

Conform primelor mele teste, costul pe vizionare este infinit mai mic folosind incarcarea directa in comparatie cu o publicatie promovata a unui videoclip YouTube (in cazul meu 1 euro fata de 0,01 euro).

De asemenea, trebuie sa fii destul de critic cu aceste cifre . Pentru Youtube un afisaj incepe de la 30 de secunde si pentru Facebook de la 3. In plus, videoclipurile de pe Facebook functioneaza in modul de redare automata , asa ca s-ar putea numara multe vizualizari care nu primesc nicio atentie din partea utilizatorului.

Folosirea valorii costurilor nu este cea mai buna modalitate de a masura eficacitatea fiecarui canal, deoarece Facebook este interesat sa apara ca cea mai buna optiune. Nu este neutru si aceasta este o problema .

  1. Daca scopul tau este sa pozitionezi un videoclip pe YouTube si sa-ti faci cunoscut produsul, merita sa faci o publicatie promovata fara a incarca videoclipul direct. Fiecare afisaj se aduna si, de asemenea, va asigurati ca implicarea este mai reala decat datele pe care Facebook le-ar indica ca cost de afisare.
  2. Daca lucrezi ca agentie, ai un sef c**** sau esti interesat sa-ti monetizezi videoclipul pe Facebook, incarcarea directa ar putea fi mai atractiva. Nu va recomand sa va inselati clientul sau managerul direct, dar din pacate intotdeauna exista oameni care nu vor sa asculte… 😉

Trebuie sa recunosc ca testele si concluziile mele nu pot fi definitive pentru ca inca imi lipsesc mai multe date. Sunt sigur ca, asa cum a fost in trecut, Facebook va lucra putin mai mult si va stabili un criteriu mai strict cu vizualizari (cel putin asta este experienta trecutului).

Recente