10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Shang-Chi, filmul Marvel de arte martiale

Nu Rata

MCU continua sa creasca odata cu sosirea lui Shang-Chi si legenda celor zece inele care se concentreaza pe un erou pe care nu l-am mai vazut pana acum.

Pentru a nu te simti pierdut in aceasta lume a artelor martiale, a puterilor extraordinare si a trecutului intunecat, iti lasam un ghid cu tot ce trebuie sa stii inainte de a o viziona.

1. Despre ce este Shang-Chi ? ( fara spoilere )

Desi am vazut deja povesti grozave in seria sa (cum ar fi WandaVision si Loki ) care ne-ar putea da indicii despre ceea ce urmeaza pentru MCU, acum soseste un nou erou pe bloc.

Shang-Chi si legenda celor zece inele este un film de origine care spune povestea unui tanar care locuieste linistit in San Francisco.

Cu toate acestea, viata ei se schimba atunci cand un grup de asasini cauta un pandantiv care este singura amintire pe care o mai are despre mama ei.

Dupa aceasta, ea pleaca intr-o calatorie cu cea mai buna prietena a ei Katy la Macao, pentru a-si avertiza sora Xialing. Incetul cu incetul , isi confrunta trecutul, tatal sau si Organizatia celor Zece Inele .

2. Originea eroului in benzi desenate

Stim ca Shang-Chi nu este (pana acum) la fel de popular ca alti eroi Marvel. Cu toate acestea, exista in benzi desenate din 1973 si a fost creat de Steve Englehart si Jim Starlin.

Personajul s-a nascut datorita cresterii mari a Kung Fu in film si televiziune, motiv pentru care marea sa capacitate este de a fi maestru al artelor martiale.

Si, desi initial a fost implicat in povesti de spionaj, au trebuit sa-si actualizeze povestea mult pentru ca el sa ajunga in MCU.

3. Antagonistul povestii

Dar elementul care s-a schimbat cel mai mult de la benzi desenate la ecran este tatal lui Shang-Chi. Ei bine, initial, eroul l-a avut ca tata pe ticalosul Fu Manchu.

Dar, dupa cum va puteti imagina, acesta a fost produsul tuturor stereotipurilor care erau tinute fata de chinezi la acea vreme.

Deci, pentru film, a fost inventat un personaj complet nou, care este Xu Wenwu , care este si adevaratul lider al organizatiei Zece Inele.

4. Ce sunt cele zece inele?

Acesta este un alt element al lui Shang-Chi care este foarte diferit in benzi desenate. Ei bine, initial, acestea erau inele (bijuterii) pe care mandarinul le purta si care au o origine extraterestra.

Cu toate acestea, in film, aspectul sau seamana mai degraba cu cel al unei bratari metalice care ii confera purtatorului puteri enorme .

Nu la fel de mult ca Infinity Stones, dar fac ca oricine le poarta sa aiba o super forta si sa traiasca sute de ani, de exemplu.

5. El elenco de Shang-Chi

Fata principala a lui Shang-Chi si Legenda celor zece inele este actorul Simu Liu . Care, desi credem ca si-a obtinut rolul pe Twitter, la o conferinta de presa insusi Kevin Feige a clarificat ca nu a vazut niciodata publicatia respectiva.

In rolul lui Xu Wenwu este legendarul actor din Hong Kong Tony Leung . Iar familia este completata de actrita Meng’er Shang in rolul lui Xialing.

Un fapt interesant este ca acesta marcheaza debutul ei in film, deoarece este o actrita cu experienta in teatru. Fara indoiala, nu ar fi putut avea un proiect mai ambitios decat acesta sa apara pe marele ecran.

Cel mai bun prieten al lui Shang-Chi este Katy, care il sprijina neconditionat si este interpretata de Awkwafina . Ea este cea pe care o vei gasi cu siguranta cel mai mult pentru ca a aparut in Crazy Rich Asians si este vocea lui Sisu in Raya si ultimul dragon .

6. El director

In spatele lui Shang-Chi si Legenda celor zece inele se afla regizorul  Destin Daniel Cretton . Cine a facut anterior Just Mercy cu Mcihael B. Jordan si Jamie Foxx.

La o conferinta de presa, el a comentat ca se simte conectat personal cu calatoria pe care personajul o face in film.

„Imi place ca este un super-erou care nu isi dobandeste puterile prin stropirea cu substante chimice”, a adaugat Destin.

In plus, el a clarificat ca aceasta este o calatorie de auto-descoperire, crestere si invatare a modului de a face fata durerii .

7. Ce filme poti viziona inainte de Shang-Chi ?

Dupa cum am mentionat anterior, organizatia Ten Rings este prezenta in MCU inca de la Iron Man (2008).

Cu toate acestea, cand este dezvoltat in continuare, este in Iron Man 3 (2013), unde descoperim ca figura mandarinului a fost de fapt un actor pe nume Trevor Slattery si care este interpretat de Ben Kingsley .

Stim ca nu este unul dintre cele mai bune de la Marvel, dar merita sa-i aruncam o privire doar pentru acel personaj, deoarece va aparea din nou in Shang-Chi si legenda celor zece inele .

La fel, intr-unul dintre trailere am putut vedea ca Wong si Abomination apar pe scurt in film .

Desi participarea lui este scurta, l-ai putea lua pe Doctor Strange (2016) pentru a-ti aminti mana dreapta a Vrajitorului Suprem.

Pentru a afla cine acela urias monstru, trebuie sa te intorci la Hulk (2008) pentru a vedea cum Emil Blonsky (interpretat de Tim Roth) devine aceasta creatura.

8. Reprezentarea asiatica

Un alt fapt important de luat in considerare este ca Shang-Chi este primul super-erou asiatic si, de asemenea, protagonistul pe care il vedem intr-un film MCU.

Deci, acesta este un alt pas important de care productia s-a ocupat in orice moment, pentru ca stiau ca este important ca comunitatea asiatica din intreaga lume sa se simta identificata sau aproape de ceea ce se vede in film.

9. Utilizarea artelor martiale

Desi suna cliseu, artele martiale sunt un element fundamental al povestii. La urma urmei, aceasta este caracteristica elementara a personajului principal.

Cu toate acestea, scenele de actiune cu aceste lupte au fost pregatite cu grija pentru a oferi un spectacol cum nu am mai vazut pana acum intr-un film Marvel.

10. Cand si unde are premiera Shang-Chi?

Cu aceasta ocazie, filmul poate fi vizionat doar in cinematografe si drive-in-uri din 2 septembrie . Spre deosebire de alte productii, aceasta NU va fi lansata simultan pe Disney+.

Recente