Partidul verde Partidul verde

Platforma verde

Întrucât elaborarea platformei electorale presupune un efort deosebit şi o analiză aprofundată a unor aspecte uneori dificile şi delicate, şi pentru că această platformă, spre deosebire de ale celorlalţi candidaţi, este scrisă cu implicarea directă a candidatului şi fără “copy/paste” din alte materiale,
o vom prezenta, în serial, prin episoade zilnice consacrate câte unei teme, începând de joi, 10 septembrie 2009.

Vă invităm, aşadar, să vizitaţi regulat site-ul www.remuscernea.ro pentru a vedea viziunea de ansamblu a candidatului Remus Cernea asupra unor teme precum atribuţiile preşedintelui României, mediul, educaţia, politica externă, drepturile minorităţilor, situaţia economică, libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, securitatea naţională, relaţiile interetnice, libertăţile individuale, cadrul politic şi legile electorale, probleme sociale, cultură şamd.

Volumul de muncă imens implicat în această candidatură şi condiţiile dificile cu care ne confruntăm, de blocaj mediatic, pot produce uneori anumite întârzieri faţă de agenda stabilită la un moment dat.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă adresăm rugămintea de a ne sprijini în acest proces contra cronometru de strângere a celor 200.000 de semnături necesare. Detalii privind modalităţile de strângere şi formularul necesar găsiţi la secţiunea “Strânge semnături”.

07.09.2009

Începând de astăzi, 10 septembrie 2009, voi posta pe site Platforma Verde în episoade, de regulă, zilnice.
Prima postare a acestei secţiuni o puteţi citi aici:
http://remuscernea.ro/2009/09/platforma-verde-introducere/

10 septembrie 2009

Platforma Verde
Episodul I

Atribuţiile preşedintelui şi semnificaţia acestei funcţii
pentru cetăţeni şi statul român
(prima parte)

Constituţia României din 2003 revizuită stabileşte în Capitolul II (Art. 80 – 101) cadrele de mişcare ale Preşedintelui României, atribuţiile, modalitatea prin care poate fi ales şi revocat din funcţie şamd. Voi oferi în cadrul Platformei Verzi precizări privitoare la aspectele principale pe […]

15 septembrie 2009

Platforma Verde

Episodul II – care acoperă 10 teme esenţiale

10 angajamente ale lui Remus Cernea ca Preşedinte al României

Notă: textul de mai jos are la bază ideile expuse în filmarea făcută pentru site-ul www.alegeri.tv pe care o puteţi urmări aici:
http://www.alegeri.tv/?v=interviu-10-angajamente-remus-cernea#videoAlegeriTv

1. Atitudinea generala a preşedintelui
Voi avea o atitudine raţională, deschisă, tolerantă, echilibrată care va privilegia dialogul.
Îmi voi exercita atribuţia de mediator în societate. Voi media între […]

5 octombrie 2009