Partidul verde Partidul verde

Un nou partid intră în “Uniunea Social Liberală”: “Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni”

May 8th, 2012 | By | Category: Comunicate

La Congresul Extraordinar al partidului “Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni” desfăşurat la Romexpo, ieri, 7 aprilie 2012, au fost adoptate modificări ale statutului, s-a votat pentru intrarea MV-DA în USL şi au fost alese câteva persoane pe funcţii de conducere la nivel central.

Ştefan Szobotka, Victor Ponta, Remus Cernea

La finalul congresului, am semnat protocolul cu Uniunea Social Liberală. Intrarea noastră în alianţă ne va permite introducerea unor teme specifice MV-DA pe agenda USL şi ne va da şansa de a obţine reprezentare politică în câteva dintre consiliile din Bucureşti şi din ţară la alegerile locale din 10 iunie 2012, şi, de asemenea, în parlament, la alegerile din toamnă. Pentru prima dată în acest secol verzii vor intra în Parlamentul României.

Preşedintele partidului a fost ales Remus Cernea, iar preşedinte executiv Ştefan Szobotka. În fotografie, făcută imediat după semnarea protocolului dintre USL şi MV-DA, îi puteţi vedea, pe Ştefan Szobotka, Victor Ponta şi Remus Cernea… Preşedintele Fondator al partidului este dl. Rădulescu Milică, Secretarul General Horaţiu Ionescu, iar preşedintele de onoare Liviu Mihaiu.

Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni este un partid nou care va aduce în prim planul dezbaterilor publice, printre multe altele, teme care privesc protecţia mediului, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, funcţionarea democratică a instituţiilor, promovarea valorilor societăţii deschise, apărarea libertăţii de exprimare, un accent deosebit pus pe educaţie şi cercetare ştiinţifică, pe respectarea drepturilor şi libertăţilor în mediul virtual, pe apărarea libertăţii de gândire, de conştiinţă şi de religie şi pe separarea dintre biserică şi stat şamd. Partidul nostru va promova numeroase figuri noi, aducând un aer proaspăt în politica din România.

Semnarea Protocolului dintre MV-DA şi USL
(în imagine Remus Cernea şi Victor Ponta)

MV-DA a demarat, cu puţin timp înaintea Congresului de la Paris, din noiembrie 2011, unde am participat cu o delegaţie numeroasă, procedurile de afiliere la familia Verzilor Europeni. Partidul nostru a mai fost reprezent şi la Consiliile Verzilor Europeni de la Budapesta (1-3 aprilie 2011) şi Tallinn (8-10 octombrie 2010) şi va participa la Consiliul de la Copenhaga din perioada 10-13 mai 2012.

 

Fotografii de la congres şi de la semnarea protocolului sunt la link-ul de mai jos şi pot fi preluate de către oricine doreşte, cu menţionarea sursei: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150631784901175.388047.139683901174&type=3

 

Remus Cernea

Preşedinte

Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni

http://www.facebook.com/MiscareaVerzilor.EU

remuscernea.ro@gmail.com

0727.583.594

2 comments
Leave a comment »

  1. Imi pare rau de votul care l-am pus pe numele tau la alegerile din 2009, nu-l meritai nici tu.

  2. E trist cum transforma politica pe toti in c**ve, deprimant de trist…

Leave Comment