Partidul verde Partidul verde

Peste 30.000 de susţinători pe pagina mea de Facebook

Jul 5th, 2011 | By | Category: Comunicate

Peste 30.000 de susţinători pe pagina mea de Facebook şi 4 conturi ale Mişcării Verzilor în primele 10 pagini politice din România

România se numără printre primele 40 de ţări din lume în privinţa persoanelor care au un cont pe Facebook. Pentru politică, Facebook este un mediu perfect de promovare si este folosit de tot mai multi politicieni pretutindeni in lume. Desigur, pagina lui Barack Obama este cea mai populara dintre cele ale oamenilor politici, cu aproape 22.000.000 de susţinători.

Politica pe Facebook redefineşte în bună măsură tipul de legătură dintre politiceni şi susţinătorii lor. Această platformă de socializare oferă oportunitatea unei comunicări directe, în timp real, constante şi extrem de dinamice cu publicul.

Site-ul Facebrands contabilizează numărul de simpatizaţi ai paginilor pe diverse domenii, inclusiv politica, iar pagina mea ocupă în acest moment prima poziţie în clasament.

Pe Facebook, atât campania mea prezidenţială din 2009, cât şi activităţile politice ulterioare au atras cel mai mare număr de susţinători pentru un politician din România, peste 30.600 în acest moment. Secretul acestui magnetism ţine în mare măsură de comunicarea directă şi constantă pe pagina mea de Facebook, de prezenţa unor teme considerate de mulţi drept tabu, de dezbaterile tranşante inclusiv pe temele fie tratate în contrast cu valorile societăţii deschise, fie evitate de majoritatea politicienilor români precum separarea dintre stat şi biserică, Roşia Montană, drepturile persoanelor LGBT, drepturile minorităţilor în general, toleranţa şi deschiderea faţă de comunitatea maghiară sau faţă de romii din România, Catedrala Mântuirii Neamului şi problemele legale şi morale implicate generate de susţinerea statului pentru acest proiect, drepturile animalelor şamd.

Pe lângă astfel de subiecte, am făcut nenumărate recomandări muzicale dedicând fiecare săptămână câte unui muzician sau unei trupe. Astăzi tocmai se încheie săptămâna specială dedicată lui Ludwig Van Beethoven. Săptămânile precedente au fost dedicate formaţiilor Bon Jovi, Lake of Tears şi Moonspell. În acelaşi timp, recomand săptămânal şi cărţi sau filme. Ultimele 3 recomandări au fost George Martin – „Iureşul săbiilor” (partea a treia care îi succede marelui succes „Urzeala Tronurilor” – „Game of Thrones”), filmul „Omul din Lună” (Man On The Moon – cu Jim Carrey, în regia lui Milos Forman), romanul lui Arthur C. Clarke „2001: Odiseea spaţială” şi excepţionala ecranizare omonimă a lui Stanley Kubrick, respectiv Cordwainer Smith cu colecţia de povestiri „Lorzii Instrumentalităţii” şi filmul „Philadelphia”, cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale. Recomandările la lectură acoperă o plajă largă de cărţi şi teme, de la filosofie, politică, sociologie şi economie la beletristică, iar cele cinematografice includ atât filme artistice, cât şi documentare.

Postez, desigur, numeroase ştiri şi articole privind politica, mediul, educaţia, luptele pentru cauze civice, umanismul secular, libertatea de exprimare şi libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, şi, în general, temele care stârnesc dezbateri în societatea românească.

În urmă cu câteva luni am făcut şi un experiment pentru a verifica potenţialul Facebook, obţinând în doar o săptămână 1.157.108 vizualizări pe pagina mea de Facebook pentru o medie de cca 20 de postări pe zi.

De un mare succes se bucură şi pagina de pe Facebook a Mişcării Verzilor, partidul pe care, împreună cu colegii mei, îl construiesc şi care îşi va finaliza înregistrarea la tribunal în cursul următoarelor luni.

De asemenea, printre primele 10 pagini politice de pe Facebook se numără alte două ale unor colegi. Pe locul 7 în România, ca număr de susţinători, se situează Cezar Maroti, care este şi administrator al paginii mele de Facebook şi al multor altora ale Mişcării Verzilor, şi care are o excelentă expertiză în privinţa acestui mediu de socializare, cu peste 5800.

Pe locul 10, cu peste 5000 de susţinători, este pagina lui Horea Vuşcan, liderul Mişcării Verzilor din judeţul Bihor, un om extrem de activ şi capabil în a se implica şi în a promova cauze civice, politice sau care privesc problemele comunităţii în Oradea şi nu numai.

Aşadar utilizatorii de Facebook sunt interesaţi în a ne susţine mesajele şi activităţile, lucru care reprezintă un potenţial de luat în seamă în perspectiva competiţiilor electorale care urmează.

Mişcarea Verzilor vizează obţinerea de reprezentare politică în cadrul administraţiei locale în cât mai multe judeţe, oraşe şi comune şi intrarea în Parlamentul României la alegerile din 2012.

Pe lângă aceste pagini, Mişcarea Verzilor a iniţiat şi pagini tematice, precum SOS Roşia Montană cu peste 8300 de susţinători, iar conturile judeţene create au deja, împreună, peste 100.000 de prieteni.

Toate conturile şi paginile noastre de pe Facebook – cele judeţene, paginile personale sau cele tematice – se bucură de susţinerea a aproape  150.000 de persoane în acest moment…

Remus Cernea

Co-preşedinte al Mişcării Verzilor

www.remuscernea.ro

http://www.facebook.com/remus.cernea

http://voxpublica.realitatea.net/remuscernea

remuscernea.ro@gmail.com

0727.583.594

2 comments
Leave a comment »

  1. Si de cand inseamna Facebooku ceva ?

  2. Sustin miscarea…………….

Leave Comment