Partidul verde Partidul verde

Conferinţă de presă comună la Deva – Petru Mărginean, vicepreşedinte PC şi Remus Cernea, Co-preşedinte al Mişcării Verzilor

Jul 31st, 2011 | By | Category: Comunicate

Conferinţă de presă comună la Deva – Petru Mărginean, vicepreşedinte PC şi Remus Cernea, Co-preşedinte al Mişcării Verzilor – privind tăierile masive de pădure din Rezervaţia Naţională Retezat

Luni, 1 august, ora 11.00, va avea loc o conferinţă de presă la sediul Partidul Conservator din Deva privind recentele tăieri masive de pădure din Rezervaţia Naţională Retezat. Vor participa dl. Petru Mărginean, vicepreşedinte al Partidului C0onservator şi subsemnatul.

Preocuparea publică faţă de cele petrecute a fost generată de materialele apărute în presă şi de poziţiile publice exprimate de specialişti în domeniu privind amploarea tăierilor de arbori din Retezat care este nejustificată. Explicaţia autorităţilor că s-a dorit eliminarea copacilor atacaţi de dăunători nu este convingătoare întrucât felul în care au fost efectuate tăierile are profilul unei exploatări a lemnului în toată regula, fiind sacrificaţi, pe scară largă, numeroşi arbori sănătoşi. Pentru aceste tăieri nu a existat avizul necesar al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

După 1989, pădurile din România au fost supuse unor agresiuni de o amploare şocantă ceea ce a dus la o scădere dramatică în ţara noastră a ariilor împădurite, pe fondul cvasi-inexistenţei unor măsuri energice şi responsabile de stopare a acestor abuzuri de către autorităţile statului.

Situaţia nu poate continua decât dacă mediul politic din România va eşua iremediabil în a construi statul de drept şi a pune respectul faţă de natură printre priorităţi…

Drumurile ţării sunt pline la orice oră din zi şi din noapte de camioane care transportă masă lemnoasă în cantităţi uriaşe.

Mişcarea Verzilor salută orice fel de acţiuni şi de efort al politicienilor responsabili pentru stoparea masacrului asupra pădurilor din România şi face un apel către toate partidele democratice să instituie un moratoriu naţional privind exploatarea lemnului. Este necesară aducerea activităţilor în domeniul forestier în cadrele unor reglementări care să ap+ere pădurea şi să elimine abuzurile şi defrişările iraţionale.

Remus Cernea

Co-preşedinte al Mişcării Verzilor

www.remuscernea.ro

http://www.facebook.com/remus.cernea

http://voxpublica.realitatea.net/remuscernea

remuscernea.ro@gmail.com

0727.583.594

0753.523.002

Leave Comment