Partidul verde Partidul verde

Mişcarea Verzilor salută deschiderea domnului Victor Ponta către o colaborare a formaţiunii noastre politice cu Uniunea Social Liberală

Jun 9th, 2011 | By | Category: Comunicate

Mişcarea Verzilor salută deschiderea domnului Victor Ponta

către o colaborare a formaţiunii noastre politice

cu Uniunea Social Liberală


Mişcarea Verzilor salută declaraţia domnului Victor Ponta făcută ieri, 8 iunie, într-un interviu pentru Realitatea.net în care a declarat că şi-ar dori ca USL să aibă şi o componentă ecologistă. “Eu sunt foarte influenţat de toţi cei care se luptă în perioada aceasta pentru a ne educa să ne respectăm mediul, să fim mai toleranţi şi o fac din convingere (…) Şi de aceea mă bazez foarte mult şi îmi place foarte mult, de exemplu de Remus Cernea, de Dragoş Bucurenci, de cei care au curajul şi se bat pentru ideile lor. Şi mi-aş dori ca alături de PSD, PNL şi PC, în USL să fie şi un partid cu adevărat ecologist. Să vină ei cu ceea ce eu nu reuşesc să fac!”

În condiţiile dramatice traversate astăzi de România şi dominate de incompetenţa şi iresponsabilitatea actualei puteri, Mişcarea Verzilor face efortul de a coopta cât mai multe persoane de bună factură care doresc să se implice într-o schimbare de substanţă în politica din ţara noastră.

Mişcarea Verzilor este un partid în plină construcţie şi creştere, cu o viziune centrată pe valorile Verzilor Europeni, cu un public simpatizant tânăr şi din ce în ce mai numeros. Ne exprimăm disponibilitatea de a participa la o alianţă care să reprezinte o alternativă democratică la actuala putere care a adus şi menţine România într-o fundătură lipsită de perspective şi care a transformat arbitrariul şi abuzul în regulă a deciziei politice. Introducerea temelor verzi printre priorităţi ar fi un important pas înainte pentru politica din România şi o racordare a ţării noastre la abordările politice specifice unei mari părţi din Uniunea Europeană, unde verzii sunt reprezentaţi politic. Un posibil parteneriat al Mişcării Verzilor cu PNL, PC şi PSD, în cadrul USL, ar reprezenta un front comun împotriva unui guvern şi a unui preşedinte care au subminat puternic democraţia şi au pulverizat solidaritatea socială necesară unei ieşiri sustenabile din criza actuală.

Printr-o apropiere şi compatibilizare a programelor şi politicilor publice vizate de alianţă, Mişcarea Verzilor îşi poate aduce contribuţia, cu accentele specifice, într-o serie de teme precum protecţia mediului, apărarea drepturilor fundamentale, educaţia, cercetarea ştiinţifică, agricultura şi funcţionarea democratică a instituţiilor. Un astfel de moment de apropiere a fost celebrarea zilei de 1 Mai verde alături de preşedintele PSD Victor Ponta, la Târgu Jiu. Considerăm absolut necesară coagularea acelor forţe democratice în măsură să dea o şansă veritabilă, printr-o guvernare matură şi responsabilă, prosperităţii şi democraţiei în România.

Co-preşedinţii Mişcării Verzilor, Claudiu Crăciun şi Remus Cernea, vor da curs invitaţiei de a participa sâmbătă, 11 iunie, la lansarea programului alianţei USL privind administraţia locală, eveniment care se va desfăşura la Sala Palatului.

Contact:

Mișcarea Verzilor

Claudiu Crăciun, Co-preşedinte
0768.002.692
claudiu.craciun@miscareaverzilor.eu

Remus Cernea, Co-preşedinte
0727.583.594
remuscernea.ro@gmail.com

14 comments
Leave a comment »

 1. Si-uite-asa miscarea verzilor isi da arama (verde) pe fata. Ma inclin in fata oportunismului vostru – “coagularea acelor forţe democratice în măsură…”

 2. trista veste… aveam impresia ca e mai mult potential aici 🙂

 3. Cu cine???? Cu populistii BOR pe care pana nu de mult ii injurati? Cu Crin Antonescu care voia un tandem Presedinte-Patriarh? Cu Voiculescu care se declara prietenul bisericii si sustinea sa i se acorde ajutor? Nu, mersi.
  In afara de chitibusuri ale religiei ecologiste si faptul de a fi impotriva lui Base, nu stiu cu ce puteti contribui alaturi de dinozaurii socialisti si pseudo-liberalii teocrati.

  Daca va uniti cu aia, adio vot. Oricum, nu pentru ecologie (care e 70% bullshit pentru femei) va votam (sa fim sinceri), ci pentru cateva idei politice sanatoase si demersurile pro-laicitate, pro-drepturi si libertati.

 4. Atat timp cat MV isi va putea impune macar 10% din agenda, apropierea este absolut rationala. Normal ca lui Ponta ii pasa prea putin de ecologism (desi sotia lui e destul de activa pe partea asta la Bruxelles), iar USL are nevoie de legitimare si din partea tinerilor progresisti, insa daca asta ii poate aduce lui Remus Cernea sau altor verzi accesul in Parlament, nu cred ca se pune problema refuzului. Dupa ce se consolideaza, MV va putea sa se sustina si in nume propriu, dar momentan e nevoie de dialog, inclusiv cu baronii, oligarhii si populistii. Ramanand in underground, MV nu ar avea sens ca partid politic. Aveti grija sa nu va frigeti totusi, ca pe ei nu ii doare gura sa promita.

 5. Remus, ai o baza mica de sustinatori care cauta o alternativa la partidele vechi. Trebuie sa fii mai atent cum formulezi relatiile de prietenie cu fostul FSN ca poate ii sperii si pe astia…

 6. Probabil prin forte democratice se refera la minerii adusi in Piata Universitatii:
  http://www.youtube.com/watch?v=Cbe3VSlAOTI

 7. Ideea este grozavă. E un diagnostic sever dar corect în formularea “alternativă democratică la actuala putere care a adus şi menţine România într-o fundătură lipsită de perspective şi care a transformat arbitrariul şi abuzul în regulă a deciziei politice.”
  Cu accentul pe alternativă şi îmi permit o mică răutate: veştile sunt triste sau bune funcţie de potenţialul de interpretare al fiecăruia.
  Mie ideea unei coaliţii extinse mi se pare şi dezirabilă şi fezabilă .
  Toate cele bune!

 8. […] pe blogul lui Marius Cernea câteva rânduri optimiste şi care mă determină să cred că începem să ne trezim. Ideile de […]

 9. http://romaniaurata.wordpress.com/

 10. Remus, ce parere ai de pozitia domnului Ponta, noul tau partener politic, referitor la rezultatele la bac?

 11. […] Din punct de vedere politic, in prezent, Remus Cernea si noua sa gogonea in curs de inrosire, autointitulata “Mişcarea Verzilor”, participa la lansarea programului Uniunii Social Liberale pentru agricultură si salută deschiderea domnului Victor Ponta către o colaborare a formaţiunii noastre politice cu Un… […]

 12. […] Din punct de vedere politic, in prezent, Remus Cernea si noua sa gogonea in curs de inrosire, autointitulata “Mişcarea Verzilor”, participa la lansarea programului Uniunii Social Liberale pentru agricultură si salută deschiderea domnului Victor Ponta către o colaborare a formaţiunii noastre politice cu Un… […]

 13. […] Din punct de vedere politic, in prezent, Remus Cernea si noua sa gogonea in curs de inrosire, autointitulata “Mişcarea Verzilor”, participa la lansarea programului Uniunii Social Liberale pentru agricultură si salută deschiderea domnului Victor Ponta către o colaborare a formaţiunii noastre politice cu Un… […]

 14. […] Verzilor”, participa la lansarea programului Uniunii Social Liberale pentru agricultură si salută deschiderea domnului Victor Ponta către o colaborare a formaţiunii noastre politice cu Uniunea Social […]

Leave Comment