Partidul verde Partidul verde

Conferinţă de presă – De ce avem nevoie de un nou tip de partid in Romania?

Feb 25th, 2011 | By | Category: Comunicate

Noul partid “Mişcarea Verzilor

vă invită duminică, 27 februarie la ora 13.00,

la HUByx, Strada Smârdan nr.13, etaj I,

la conferinţa de presă cu tema

“De ce avem nevoie de un nou tip de partid in Romania?”

Dezbaterile recente din presă şi de pe internet descriu trăsăturile generale nu doar ale unui partid nou, ci şi înnoitor, de care este nevoie şi care este aşteptat în România de largi categorii de cetăţeni care îşi doresc o politică responsabilă, făcută de persoane competente şi oneste, în cadrul unei viziuni coerente despre democraţie şi statul de drept. Este posibilă o astfel de formaţiune? Răspunsul este “Da!”.

Mişcarea Verzilor este un partid în curs de constituire şi reuneşte persoane care provin din mediul antreprenorial, din societatea civilă, din zona academică, dinspre activismul pentru mediu, din zona cercetării ştiinţifice sau a mediului artistic. Partidul îşi asumă în mod direct apărarea drepturilor şi libertăţilor, protejarea mediului, promovarea democraţiei la nivel central şi local, şi numeroase alte principii şi valori care reprezintă temelia unei societăţi civilizate şi prospere. Este un partid construit de către persoane determinate să producă schimbări semnificative în modul în care politica şi administraţia sunt făcute în România.

În cadrul conferinţei de presă vom discuta obstacolele legislative şi instituţionale  nedemocratice pe care un partid trebuie să le depăşească pentru înscriere şi participare la alegeri, dar şi modalităţile prin care se poate construi o organizaţie necoruptă, democratică, transparentă şi independentă de interese economice şi clientelare. Vom prezenta campania de strângere de semnături necesare înregistrării ca partid şi prevederile care restricţionează grav în România dreptul la asociere politică şi dreptul de a alege şi de a fi ales, ţara noastră fiind un caz singular în UE din acest punct de vedere.

Le mulţumim jurnaliştilor şi liderilor de opinie care au purtat recent aceasta dezbatere privind înnoirea clasei politice, fundamentală pentru democraţia românească: Cristian Ghinea, Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Alina Mungiu Pippidi, Mihnea Măruță, Alin Fumurescu, Mihai Goţiu, Ciprian Şiulea, Dragoş Paul Aligică, Ciprian Ciucu. Ne dorim ca dezbaterea să continue şi să ducă atât la reformarea partidelor existente, cât şi la crearea unor partide democratice noi credibile şi eficiente, indiferent de doctrina promovată. Îi invităm la întâlnirea de duminică pe cei care au contribuit la dezbatere, sperând într-un dialog deschis şi continuu asupra temei.

La conferinţa de presă va fi prezentat preşedintele interimar al filialei Mişcării Verzilor din Bucureşti, constituită marţi 22 februarie a.c.

Contact:

Mișcarea Verzilor

www.miscareaverzilor.eu

http://www.facebook.com/MiscareaVerzilor.EU

Claudiu Crăciun, Co-preşedinte
0744.811.564 , 0768.002.692
claudiu.craciun @ miscareaverzilor.eu

Remus Cernea, Co-preşedinte
0727.583.594
remuscernea.ro @ gmail.com

One comment
Leave a comment »

  1. Domnule Remus Cernea,

    Mi-ar face mare plăcere să fac parte din familia verzilor, mai ales pe domeniul culturilor agricole ecologice de care mă ocup în prezent. Nu știu dacă pot veni duminică, dar sigur vă voi căuta la telefon.

    Cu prietenie,

    Drd. ing. Mihai Sava

Leave Comment