Partidul verde Partidul verde

Succes în Hunedoara: candidatura mea a fost validată de Biroul Electoral Judeţean

Nov 16th, 2010 | By | Category: Comunicate

Succes în Hunedoara: candidatura mea a fost validată

de Biroul Electoral Judeţean


Astăzi Biroul Electoral Judeţean a validat 8 dintre cele 9 candidaturi depuse printre care se numără şi cea pe care am depus-o aseară la ora 23.30. Candidatul respins însă a făcut contestaţie care va fi judecată miercuri de Tribunalul din Deva.

Consecinţa proceselor pe care le-am iniţiat la Curtea Constituţională este că, iată, acum pot avea loc, în sfârşit, alegeri parţiale cu adevărat pluraliste la care vor participa 8 sau 9 candidaţi, dintre care 4 de la partide parlamentare, 2 de la partide neparlamentare şi 2 (sau 3) independenţi. Ne amintim că, în Bucureşti, anul acesta, s-au desfăşurat alegeri parţiale complet lipsite de interesul cetăţenilor care au venit în număr mic la vot având de ales între doar doi candidaţi.

La statuia lui Decebal din Deva

Efortul de strângere a semnăturilor necesare a fost unul deosebit de intens şi a presupus dificultăţi majore. Implicarea multor colegi din Mişcarea Verzilor, a altor voluntari şi a unor cetăţeni din Ţara Haţegului – Călan – Ţinutul Pădurenilor a fost un lucru care m-a impresionat profund. Cuvintele sunt prea sărace pentru a-mi mărturisi mulţumirile…

Împreună am demonstrat (din nou) că se poate!

Se poate ca, alegând calea mai grea a unei noi construcţii politice şi nu cea uşoară a “lipirii” de unul dintre partidele aflate la putere, alegând calea mai grea a sincerităţii şi deschiderii către oameni şi nu cea uşoară a amăgirii lor, alegând calea mai grea a finanţării pe principiul donaţiilor “câte puţin de la mulţi” şi nu cea uşoară a complicităţilor vinovate cu cercuri de interese care văd în politică o “afacere” mergând pe principiul “mult de la puţini”, se poate, aşadar, construi o altfel de politică în România şi se poate obţine sprijinul unui număr tot mai mare de persoane!

În perioada de până la depunerea candidaturii a fost strânsă din donaţiile paypal o sumă de cca 1500 Euro plus suma de 4000 RON din contribuţiile colegilor din Mişcarea Verzilor, sume care au acoperit costurile de transport, cazare, masă, pliante, xerox, print şi alte cheltuieli implicate în efortul de strângere a semnăturilor. De asemenea, o altă sumă de 3000 RON a fost colectată de la colegii din Mişcarea Verzilor pentru plata taxei necesare depunerii candidaturii.

Pentru a putea face o campanie profesionistă şi cu şanse importante de impact pe scară largă, va fi nevoie să dispunem de o sumă de cca 3000 Euro într-un termen scurt de câteva zile, până la maximum o săptămână.

Vă invit să continuaţi şi să extindeţi donaţiile paypal care pot fi făcute aici:

http://bit.ly/Donate-Remus

Vă mulţumesc foarte mult!

Democraţia nu există şi nu se instaurează niciodată pur şi simplu. Ea cere în permanenţă efort şi implicare!


Hunedoara, 16 noiembrie 2010


Remus Cernea

Candidat independent la alegerile parţiale din Colegiul nr. 3 Hunedoara

www.remuscernea.ro

remuscernea.ro@gmail.com

0727.583.594

0753.523.002

One comment
Leave a comment »

  1. […] This post was Twitted by remuscernea […]