Partidul verde Partidul verde

Moartea unei legende rock – Ronnie James Dio

May 17th, 2010 | By | Category: Articole

Moartea unei legende rock

Ronnie James Dio

10 iulie 1942 – 16 mai 2010


Rockerii mor tineri! Indiferent de vârsta biologică, sau uneori chiar de pletele albe, toţi marii rockeri înving timpul. Dispariţia lor fizică e însă una a unor învingători, chiar dacă, în noi, ceva este sfâşiat de vestea morţii fiecăruia dintre aceşti artişti şi mesageri ai libertăţii.


Şi Jimi, şi Janis, şi Jim, şi Bon, şi John, şi Ronnie, şi Black No. 1 (recent dispărut şi despre care voi posta, de asemenea, un material), şi Freddie, şi George, şi Kurt, şi Richard, şi toţi ceilalţi sunt însă vii în lacrimile şi în zâmbetele noastre, în sângele nostru clocotit când le ascultăm piesele şi în strigătele noastre.

Concertul de acum 10 ani din Bucureşti al lui DIO a fost unul excepţional. Am fost uimit să văd ce forţă extraordinară are DIO pe scenă. Şi ce sound heavy avea trupa lui! Atunci avea 57 de ani. Anul acesta trupa Heaven and Hell care este de fapt formula clasică Black Sabbath în versiunea cu Dio la voce, era în turneu. În cadrul festivalului Sonisphere care începe de ziua mea, am fi avut posibilitatea să vedem şi Heaven and Hell, dacă starea de sănătate a lui Ronnie nu s-ar fi înrăutăţit…

Dio era în turneu, cântând heavy metal la 67 de ani!!!Ştire Associated Press despre moartea lui DIO

Vă ofer mai jos o serie de piese excepţionale cântate de trupele în care DIO a activat alături de unii dintre cei mai mari chitarişti precum Ritchie Blackmore şi Tony Iommi – Rainbow, Black Sabbath, DIO, Heaven and Hell. Primele patru sunt balade superbe. Am ales să le pun la început pentru ca aceia mai puţin familiarizaţi cu vocea lui DIO să se bucure, ca de un fel de introducere, de aceste piese care îi pun foarte bine timbrul vocal unic.

Urmează apoi câteva piese de referinţă pentru istoria heavy metal!

Piesa cu care închei lista este “Long live Rock’N’Roll” care reprezintă un adevărat imn pentru iubitorii muzicii rock…

Deep Purple cu DIO şi The London Sympony Orchestra – Sitting in a Dream


Rainbow – Catch The Rainbow


Rainbow – Temple of the King

DIO şi Yngwie Malmsteen – Cover version Aerosmith – Dream on


DIO – Don’t talk with strangers

DIO – Rainbow in the dark

Black Sabbath – Heaven and Hell

Black Sabbath – Neon Knights

Black Sabbath – Die Young

Rainbow – Kill The King

DIO – We Rock

Heaven and Hell – Eating the Cannibals

Rainbow – Long live Rock’N’Roll


Remus Cernea

3 comments
Leave a comment »

  1. Rest in peace, oh! you god of rock.

  2. da , intr-adevar o voce de aur a metalului, ascult cu mare placere ronnie james dio, chiar daca preferatul meu este freddie mercury, only the goods die young!!!

  3. […] Mai jos este un moment impresionant din concertul Manowar care a cântat piesa “Heaven an Hell” a trupei Black Sabbath în memoria lui Ronnie James Dio… […]

Leave Comment