Partidul verde Partidul verde

O minunăţie de concert – Phoenix – Symphoenix la Sala Palatului – 28 aprilie 2010

Apr 29th, 2010 | By | Category: Articole, Personale

O minunăţie de concert – Phoenix – Symphoenix la Sala Palatului

28 aprilie 2010


Trupa Phoenix nu mai are nevoie de nici o prezentare. De-a lungul a aproape 50 de ani (s-a înfiinţată în 1962) a fost trupa fanion a rock-ului românesc îmbinând perfect creativitatea rebelă şi nonconformistă specifică rock-ului,  influenţa folclorului românesc, rezistenţa faţă de un regim opresiv, sensibilitatea simfonică, tenacitatea de a rezista şi duce peste timp un mesaj original.

Eu i-am văzut prima dată live pe 2 iunie 1991 la primul mare festival organizat după 1989: ROCK ’91.

Apoi i-am văzut live, de data asta în formulă completă, la concertul din 19 septembrie 1991 de pe Stadionul Naţional în deschidere cântând Mircea Florian. Atunci piesa Negru Vodă cântată live m-a cucerit complet, inclusiv prin solo-urile de bass şi tobe. Este probabil cea mai bună piesă compusă de o trupă rock românească din toate timpurile.


Aseară, la Sala Palatului a avut loc o minunăţie de concert împreună cu Orchestra Simfonică Bucureşti.

Au fost cântate piese din toate perioadele Phoenix, inclusiv câteva piese avându-l la voce pe Moni Bordeianu cu care au fost înregistrate primele succese de la sfârşitul anilor ’60.

Piesele au sunat absolut superb în versiunea cu orchestră simfonică. Din păcate, pe alocuri au apărut câteva probleme tehnice cu sunetul, dar artiştii de pe scenă au fost extraordinari.

Ca şi la MOZART ROCKS îmbinarea rock-ului cu muzica şi sound-ul simfonic au fost impresionante, extraziind publicul…

Solo-ul lui Ţăndărică la piesa Negru Vodă a arătat încă o dată că este cel mai valoros tobar din România.

Iată mai jos câteva piese pe care le-am filmat aseară:Phoenix – Symphoenix – “Jocul” – 28.04.2010 – live la Sala PalatuluiPhoenix – Symphoenix – “Vremuri” – 28.04.2010 – live la Sala Palatului


Phoenix – Symphoenix – “Nebunul cu ochii închişi” – 28.04.2010 – live la Sala Palatului

Phoenix – Symphoenix – “To my brothers” – 28.04.2010 – live la Sala Palatului

Phoenix – Symphoenix – Intro – 28.04.2010 – live la Sala Palatului

Mai jos este o piesă cu semnificaţie specială pentru trupa Phoenix şi destinul acesteia în contextul istoric dramatic prin care a trecut România:

Phoenix – În umbra marelui URSS (versiune de studio)

Remus Cernea

5 comments
Leave a comment »

  1. Subscriu ca Negru Voda e cea reusita piesa istoria muzicala a Romaniei.

  2. Vrem asa ceva si in TRANSILVANIA! Felicitari pentru idee, imi imaginez cat de frumos a fost! Va asteptam cu drag la Sibiu!

  3. a fost cu adevarat superb! multumim pentru filmari! Daca mai ai si altele, sunt binevenite 🙂

  4. multumim pentru filmari,eu una nu am reusit sa ajung la concert.Phoenix este una dintre putinele lucruri frumoase care au dainuit in Romania…

  5. “Phoenix a sustinut un concert la Rosia Montana de “Ziua Minerului”, eveniment organizat de compania Gabriel Resources. Mai mult decat atat, legendara trupa rock si-a atras antipatia si prin refuzul oferit invitatiei de a canta la festivalul FanFest, eveniment organizat anual cu sprijinul artistilor care se opun proiectului de la Rosia Montana.”

Leave Comment