Partidul verde Partidul verde

Manifestul Verzilor

Nov 18th, 2009 | By | Category: Articole, Platforma Verde

Manifestul Verzilor

O Românie mai verde şi mai puţin poluată, mai multe locuri de muncă prin tehnologiile verzi, o ţară din care tinerii să nu emigreze pentru a le fi recunoscute meritele în afară – aşa gândesc Verzii din România.
România are nevoie de o direcţie nouă! Singurul partid din România capabil să producă schimbarea este Partidul Verde, singurul partid ecologist afiliat la Grupul Verzilor Europeni, o voce puternică în Parlamentul European.

Milioane de locuri de muncă în Europa. Zeci de mii de locuri de muncă în România. Tehnologiile verzi reprezintă viitorul industriei şi transporturilor mondiale. Tehnologiile verzi din industria energetică (investiţiile în centralele solare, centralele eoliene, tehnologiile de producere a biocombustibilului), industia alimentară (alimentele bio) au produs milioane de locuri de muncă în Europa, în contextul în care tehnologiile poluante (ex. industria petrolului, mineritul) au lăsat oamenii pe drumuri.

România este pe locul doi ca potenţial eolian în Europa însă pe ultimul loc, după Bulgaria, ca număr de centrale eoliene. Zone precum Dobrogea, care beneficiază de soare şi vânturi din plin reprezintă un potenţial pentru dezvoltarea unor centrale solare şi eoliene care să ofere necesarul de energiei electrică din zonele respective. Energiile alternative reprezintă soluţia prin care România îşi poate reduce dependenţa energetică faţă de alte state.

Roşia Montană - natura

Roşia Montană - natura

Natura nu are nevoie de noi, însă noi depindem de ea! Protejarea pădurilor şi a speciilor de animale de la dispariţie este primul pas pe care îl putem face pentru a salva lumea de la schimbarea climei şi de la încălzirea globală. Verzii din România vor să protejeze pădurile şi apele din România, cu toate vietăţile care trăiesc în ele şi să stopeze tăierea pădurilor de către diferite grupuri de interese.


Stop produselor modificate genetic! Vrem să ştim ce mâncăm! Verzii vor curăţa rafturile magazinelor de produsele care sunt modificate genetic (produse care conţin compuşi chimici şi gene preluate de la alte organisme, cum ar fi bacteriile). Uniunea Europeană se opune categoric organismelor modificate genetic (OMG), însă România nu are reglementări cu privire la aceste OMG-uri. Ministerul Agriculturii trebuie să sprijine şi să subvenţioneze producătorii locali şi micii agricultori români pentru a avea în magazine produse sănătoase.

EVERYHUMANHASRIGHTS_thumb
O lume fără discriminare! Egalitatea de şanse pentru toţi trebuie garantată atât la locul de muncă, cât şi în afara acestuia, indiferent de sex, vârsta, etnie, existenţa unui handicap, religie sau orientare sexuală. Grupul Verzilor Europeni din Parlamentul European s-au opus legislaţiei represive privind întoarcerea emigranţilor ilegali şi va continua să combată legislaţia inumană şi xenofobă. Femeile trebuie să fie reprezentate mult mai puternic în viaţa politică românească, astăzi în Parlamentul României sunt 5% femei. Verzii propun ca prin lege un procent de cel puţin 30% până la 50% din parlamentari să fie femei.
Corecţi cu toate generaţiile – sustenabilitate socială şi ecologică Protecţia climei şi a mediului este o chestiune de echitabilitate între generaţiile prezente şi cele viitoare. Considerăm că este de datoria noastră să facem sistemul social sustenabil pentru a asigura tuturor generaţiilor un tratament echitabil. Într-o societate deschisă la numeroase forme diferite de viată familiala, trebuie să i se asigure fiecărui copil şanse egale. Cadrul financiar nu ar trebui nici să favorizeze, nici să dezavantajeze părinţii singuri sau cuplurile. Asigurarea unui venit pentru mamele şi taţii tineri este o îndatorire socială în aceeaşi măsura ca şi îngrijirea copiilor. Ajutorul financiar acordat copiilor trebuie să devină mai transparent şi mai puţin birocratic. În concepţia noastră, importanţa unei calităţi mai bune a vieţii prin politici mai favorabile copiilor este crucială pentru modernizarea ţării noastre.


O alternativă la clasa politică! Candidatul propus de Verzii din România, Remus Cernea, Preşedintele Executiv al Partidului Verde, doreşte ecologizarea clasei politice româneşti: recunoaşterea adevăratelor valori, restabilirea dreptei ierarhii a valorilor morale şi sociale, intrarea în politică a tinerilor competenţi şi înlocuirea politicienilor corupţi sau fost-comunişti care nu şi-au schimbat năravul!

Treci pe Verde!
Votează cu ecologia dacă ţii la România!
Fă primul gest: alege candidatul Verzilor la alegerile prezidenţiale,
Remus Cernea!

17 comments
Leave a comment »

 1. “Zone precum Dobrogea, care beneficiază de soare din plin reprezintă un potenţial pentru dezvoltarea unor centrale eoliene”?! Atentie la detalii ! Mult succes!

 2. Am corectat, mersi. Nu ştiu cum a apărut eroare, în textul original era corect

 3. Daca tot suntem pe subiect “intrarea în politică a tinerilor competenţi şi înlocuirea politicienilor corupţi sau fost-comunişti care nu şia-u schimbat năravul!” -> şi-au.

 4. Sper ca Partidul Verde sa ajunga in Parlament in 2012. Si in 2016 sa ajunga intr-o coalitie de guvernare.

 5. Hello,

  I’ve watched with great interest the current Romanian campaign – with new and old faces battering the audience for their vote. But no matter the manner of conducting the campaign, I must say that this year the candidates are a rare and colorful bunch.

  The Green Party’s candidate is, at least, a figure to remember and, most of all, a presence that raises a couple of questions.

  First of all: where the money for the campaign come from? Conducting a campaign at national level requires not only human resources (which I assume are mostly gained through volunteering) but also physical and monetary resources (I can assume that donations played a key part in this .. but to what extent it is still unknown).

  Second: who controls your strings, Mr. Cernea? A political game at this level has its own players, mostly in the game since its beginnings. Any new player must first be a puppet of an older player in order to get acquainted with the master players and the rules of the game. Otherwise the new player is an outsider, and if, by chance, wins the game, not only that his win will be short lived, but will be squashed by the power of the other players (I recall the moment when Mr. Cernea was left with his hand strenched to Mr. Basescu in an awkward gesture of claiming recognition).

  Therefore, the questions in short are:
  1. where the money for the campaign come from?
  2. who controls your strings, Mr. Cernea?

  An answer to these question is not only appreciated, but also considered a natural behavior from a candidate that proclaims his own transparency.

  I’ll be reading you.
  Yours truly,
  Andreea T.

 6. Dear Andreea, thank you for your questions…
  “1. where the money for the campaign come from?
  2. who controls your strings, Mr. Cernea?”

  1. all the money come from donations. The whole sum is about 4000 Euros until now.
  2. there are no strings, dear Andreea. Everything I’ve done in my life was done according with my conscience and without any strings behind me… Of course if somebody will prefer to believe in a conspiracy theory he or her is free to believe everything about me. But in this case it will be some kind of a self – hoax…

  My best wishes,

  Remus Cernea

 7. a fost o mare bucurie sa aflu ca exista o persoana care sa ma reprezinte in totalitate ca fiinta umana,in politicul romanesc.nu imi venea sa cred ca este posibil.

  Remus Cernea din partea mea ai un vot curat, liber si verde.

 8. Imi doresc atat de mult sa poti sa treci de primul tur! nu am cuvinte sa imi exprim frustrarea cand vad emisiunile electorale care sunt vide de continut!! nu am vazut un singur candidat care sa aiba o lista de puncte cheie pe care sa le dezbata, nu fac decat sa se atace unul pe altul!
  si imi este atat de graoznic de teama ca electoratul cu mai mult de 8 clase si cu mai putin de 50 de ani nu va merge la vot.
  Si toti mosii si babele bisericoase care evident ca nu o sa te voteze pe tine ptr ca ptiu! ptiu! drace ai indraznit sa spui ceva impotriva aberatiilor bisericesti in vigoare, o sa se scoale la 6 si sa mearga in proportie de 100% la vot.
  iti tin pumnii
  conteaza pe votul meu

 9. […] Actualizare: Mulţumesc pentru cei ce m-au ajutat să strâng cele 210 000 de semnături, cei ce m-au ajutat în campanie şi vă invit să citiţi Manifestul Verzilor. […]

 10. bravo remus cernea!
  pentru prima data de la revolutie am pentru ce sa ma prezint la vot!

 11. ˝Verzii propun ca prin lege un procent de cel puţin 30% până la 50% din parlamentari să fie femei.˝ Te sustin, dar asta mi se pare o prostie. n-am nimic cu femeile, dar o astfel de lege le favorizeaza. parlamentarii tre sa ajunga unde sunt pe cat muncesc si pe cat ii duce mintea, nu trebuie sa conteze sexul. trebuie sa inceteze discriminarile, dar asta nu este tocmai un pas bun.

 12. @ vlad
  Intr-adevar, exprimarea cu “prin lege” nu este corecta, dpdv democratic. Dar ideea de-a promova mai mult femei in parlament este una foarte buna, deoarece femeile au un spirit compettitiv in mod clar inferior masculilor. Acestia sunt in stare sa-si de-a in cap doar pentru ca unul a dat pe langa minge pe nu stiu ce teren de fotbal. Ce sa ma vorbim de parlament, unde sunt interese mult mia mari decat traiectoria unei beşici de plastic. Un procent de 50% femei in orice fel de grupare politica sau apolitica ar conferi foarta multa stabilitate acelei grupari.

 13. @ godless1859 In privinta asta trebuie data o lege care sa pedepseasca drastic discriminarea. in tara asta nu sunt numai barbati care se iau la bataie din orice si spiritul competitiv nu este tocmai ceva rau, cei din parlament trebuie sa se lupte sa isi pastreze postul si nu il pot pastra decat facand lucruri pe care oameni le apreciaza. e ca si cum s-ar da o lege sa fie 50% barbati si 50% femei, din care 10%gay/lesbi, 10% de etnie rroma, 10% de nu stiu ce religie. pentru ca fiecare are cate un punct de vedere asupra viitorului tarii si hai sa ii bagam pe toti la un loc sa fim siguri ca nu ratam pe nimeni.

 14. si ca sa dau un exemplu mai concret, am cunoscut acum 1 an un indian care mi-a explicat cum stau lucrurile la ei in tara. s-au dat legi care chipurile trebuiau sa protejeze minoritatile si acele legi nu au fost gandite tocmai bine incat s-a ajuns ca minoritatile sa conduca tara, iar majoritatea acum a ajuns defavorizata. nu e nimic rau sa fie mai multe femei in parlament, important ca femeile care sunt acolo sa merite si sa nu fie barbati mai destepti sau cu mai multa experienta care sunt inlaturati doar pentru ca trebuie sa se atinga un anumit procent de femei in parlament.

 15. “Vrem să ştim ce mâncăm! Verzii vor curăţa rafturile magazinelor de produsele care sunt modificate genetic.”
  Mi se pare un gest destul de extrem ,daca alimentele nu ar fi modificate genetic la un nivel sau altul in momentul de fata zeci de milioane de oameni ar fi murit de foame , atitudinea “elitista” de a manca doar produse nemodificate genetic condamana oameni sa moara de foame .Nu mi se pare o atitudine foarte ok .

 16. Remus Cernea te sustinem:)
  un vot si de la mn pt o Romanie curata:)

 17. Hello Mr. Cernea,

  Thank you for your answer. As hard as it is for me to believe that the campaign funds amounted to only Euro4000, I have to admit that I appreciated your part in this campaign.

  You had my vote on Sunday (by chance I have Romanian citizenship therefore I could vote). I know by now the results of the elections.
  Still, please receive my sincere congratulations for your presence in this campaign.

  I hope to hear more of you and your actions.

  Best regards,
  Andreea T.

Leave Comment