Partidul verde Partidul verde

10 angajamente ale lui Remus Cernea ca Preşedinte al României

Oct 5th, 2009 | By | Category: Platforma Verde


10 angajamente ale lui Remus Cernea

ca Preşedinte al României


Notă: textul de mai jos are la bază ideile expuse în filmarea făcută pentru site-ul www.alegeri.tv pe care o puteţi urmări aici:

http://www.alegeri.tv/?v=interviu-10-angajamente-remus-cernea#videoAlegeriTv

1. Atitudinea generala a preşedintelui

Voi avea o atitudine raţională, deschisă, tolerantă, echilibrată care va privilegia dialogul.

Îmi voi exercita atribuţia de mediator în societate. Voi media între conflictele, inevitabile până la urmă, în societatea românească. Cred că una dintre calităţile mele importante este aceea că ştiu să ascult şi pot să înţeleg puncte de vedere diferite şi să încerc să găsesc o cale rezonabilă de rezolvare a acestora. De aceea voi fi un preşedinte potrivit pentru România pentru că nu voi genera conflicte ci voi încerca să le aplanez pe acelea care apar.

Remus Cernea 1Fotografie de Cristina Ciobanu

2. Apararea si promovarea drepturilor omului

În România cred că trebuie înţelese şi asumate de către cât mai mulţi cetăţeni drepturile omului. Acestea reprezintă temelia democraţiilor avansate, a ţărilor civilizate. Se constată uneori în România o anumită rezistenţă faţă de asumarea acestora. Dar România este patria comună a tuturor cetăţenilor, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, aparteneţă politică, avere sau apartenenţă socială. Aşadar trebuie să încercăm să generăm acest sentiment că România poate fi locul afirmării şi împliniri destinului fiecărei persoane. Este enorm de mult de făcut în acest sens şi singurele argumente solide vor ţine de îndreptarea cât mai multora dintre abuzurile care se petrec pe scară largă.

Eu ca preşedinte voi promova intens drepturile omului. Sunt pentru promovarea lor încă de pe băncile şcolii. Educaţia joacă un rol important pentru asumarea adevărată, autentică a drepturilor omului. Românii care au reuşit să câştige procese la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) sunt mărturia vie a faptului că este foarte mult încă de făcut în ţara noastră pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale. Aceşti români sunt realmente nişte eroi şi merită mai multă atenţie şi mai mult respect din partea societăţii noastre.

EVERYHUMANHASRIGHTS_thumb

3. Politica externă şi relaţia cu comunităţile romaneşti din afara granitelor.

Voi încerca să reîmprietenesc România cu vecinii ei. Relaţiile noastre cu ţările din jur sunt relative reci sau neglijate de către politica externă românească. Este important să avem relaţii foarte bune cu vecinii. Este important să ne asumăm o politică externă dedicată şi unor interese europene, nu numaiunor interese strict româneşti. Trebuie să renunţăm la acaestă atitudine provincială prin care suntem o ţară care în permanenţă cere un ajutor din partea democraţiilor avansate sau marilor puteri. Trebuie să fim o ţară care să fie atentă şi la chestiuni geopolitice internaţionale şi la teme dificile la tensiuni internaţionale şi să formulăm întotdeauna un răspuns al nostru. Doar aşa îşi va recâştiga respectul internaţional.

La Natiunile UniteLa sediul Naţiunilor Unite în 2006

De asemenea, voi milita pentru întărirea legăturilor cu comunităţile româneşti din afara graniţelor pentru că aceşti români pot contribui la rândul lor foarte mult la democratizarea României. Ei sunt în permanent contact cu rudele lor din ţară, împărtăşesc idei, valori şi au o sensibilitate specială faţă de România care îi face să nu fie indiferenţi la mersul lucrurilor de aici. De aceea cred că statul trebuie să aibă o atenţie deosebită faţă de comunităile româneşti din afara statului, să fie receptive la problemele acestora şi să acţioneze profilactic pentru evitarea apariţiei unor situaţii dificile precum cele din ultima perioadă din Italia. Voi dezvolta politici care sa vină în întâmpinarea acestora atât în Europa apărând calitatea şi drepturile lor de cetăţeni europeni, cât şi a celor care locuiesc în alte zone.

În privinţa prezenţei trupelor româneşti în străinatate sunt de părere că trebuie să ne asumăm răspunderile care ne revin în calitate de membri ONU şi NATO şi să contribuim cu trupe de menţinere a păcii, dar nu şi să participăm la războaie în afara ţării fără consultarea prealabilă a cetăţenilor. În acest sens, sunt de părere că este necesară retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afganistan.

UN pentru site

4. Promovarea şi stimularea dezvoltării durabile, a tehnologiilor verzi şi agriculturii ecologice.

Primul Ministru pe care îl voi desemna va avea scrisă demisia în alb contra promisiunii că va include în programul de guvernare măsuri concrete şi eficiente de stimulare a firmelor care promovează agricultura ecologică, industriile nepoluante, sursele regenerabile de energie, industriile verzi – prin reducerea impozitelor şi taxelor, ajutoare de stat şi sprijin pentru accesarea foundurilor europene.

technologies

De asemenea, voi milita energic pentru stoparea masacrului asupra pădurilor. Ce s-a întâmplat în aceşti 20 de ani denotă o completă iresponsabilitate din partea claei politice care a permis şi a participat active la defrişările masive şi iraţionale.

green business

Reducerea poluării în oraşe şi prezervarea spaţiilor verzi şi a parcurilor se vor afla pe agenda mea ca preşedinte, urmând a utilize toate pârghiile de presiune asupra autorităţilor centrale şi locale pentru împlinirea acestor obiective.

Panouri solare imaginea 2

5. Încurajarea agriculturii verzi şi a fermierilor.

Actualmente sunt milioane de hectare neutilizate în agricultura din România. Statul va trebui să îşi asume măsuri active de sprijinire a fermierilor şi de ajutorare a lor pentru a accesa fonduri europene. Este absolut necesară valorificarea potenţialului agricol al României prin utilizarea unei agriculturi ecologice. Este foarte mult de făcut şi în planul conştientizării avantajelor pe care le presupune o agricultură durabilă realizată întotdeauna cu consultarea specialiştilor şi prin utilizarea unor tehnologii care garantează dezvoltarea fără distrugerea mediului.

Pivot

Fermierii români trebuie să primească informări detaliate cu privire la fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea agricolă şi sprijin financiar, inclusiv sub forma unor reduceri de taxe şi impozite pentru cei care reuşesc să acceseze astfel de fonduri.

Sustainable agriculture

Şcoala şi institutele româneşti de cercetare agricolă vor trebui susţinute de către stat mult mai activ. Va trebui stimulată o permanentă conectare a cercetării româneşti agricole cu institute similare din străinătate şi valorificate în practică rezultatele cercetării româneşti şi internaţionale.

GreenCareersSustainableAgricultureV4

6. Bugetul alocat educaţiei, cercetării ştiinţifice şi culturii.

De asemenea, Primul Ministru pe care îl voi desemna va avea demisia în alb dacă în bugetul de stat nu va aloca 10%, împreună pentru educaţie, cercetare ştiinţifică şi cultură.

future-of-education-2

Bugetele actuale pentru cercetare şi cultura sunt undeva în zona lui 0,2, iar cel al educaţiei doar pe hârtie s-a apropiat de ţinta anunţată de mulţi ani de 6%. Infim!

La Air and Space Museum 2008La “Air and  Space Smithsonian Museum” – Washington D.C. – 2008

Numai o ţară care îşi condamnă cetăţenii la promiscuitate şi muncă necalificată poate fi atât de iresponsabilă în politiicle sale publice privind accesul la educaţie şi cunoaştere şi la stimularea creativităţii ştiintifice şi culturale. Orice ţară responsabilă care vrea să recupereze accelerat decalajul faţă de ţările avansate trebuie să investească masiv în educaţie, cercetare ştiinţifică şi cultură.

Apollo 11 Command moduleLa “Air and  Space Smithsonian Museum” – Washington D.C. – 2008

7. Reforma sistemului electoral romanesc.

Ca preşedinte voi promova energic reforma sistemului electoral românesc care actualmente este discriminatoriu şi nedemocratic, fiind cel mai restrictiv din Uniunea Europeana şi depăşind cu mult limitele maxim admise de către Consiliul Europei în privinţa standardelor electorale.

Vor trebui reduse mult sumele prohibitive cerute acum candidaţilor pentru Parlamentul României. Spre exemplu, la alegerile generale de anul trecut un partid politic a trebuit să plătească o taxă de cca 314.000 Euro la nivel naţional petru a trimite candidaţi în toate colegiile pentru Senat si Camera Deputatilor. Ca termen de comparaţie ar putea fi Olanda unde un partid trebuie să plătească doar 11.400 de Euro deci de 30 de ori mai puţin faţă de România care este una dintre cele mai sărace ţări din UE! Acest lucru a făcut ca întreaga competiţie electorală să fie monopolul exclusiv al partidelor mari fiind astfel obstrucţionată apariţia oricăror alternative.

Poster alegeri pentru site

Fără a avea o competiţie reală în politică, actualele partide care au distrus România îşi vor perpetua la nesfârşit monopolul nedemocratic pe care îl au acum asupra vieţii sociale şi politice.

Banner alegeri pentru siteBanner privitor la alegerile generale din 2008

Am întocmit un Raport privind condiţiile electorale restrictive din România comparabile cu ale unor ţări precum Khazahstanul, dar cu nici una dintre ţările membre UE. Acest Raport a ajuns spre analiză pe masa Parlamentului European şi deja a stârnit şocul unor oameni politici din străinătate. El a fost trimis şi Consiliului Europei urmând a aştepta din partea unor experţi în legi electorale formularea unui punct de vedere.

8. Abordarea cu echilibru şi raţionalitate a unor teme delicate pentru societatea românească.
Voi pleda şi insista pentru adoptarea unui cadru legislativ întelept şi bazat pe opinii avizate şi pe experienţa altor ţări cu privire la teme delicate precum legalizarea prostituţiei, problema drogurilor, a recunoaşterii de catre stat a parteneriatelor civile pentru cuplurile heterosexuale şi homosexuale.

Dialogul în societate pe astfel de teme considerate pana nu demult tabu, este absolut necesar pentru maturizarea societăţii noastre. Prejudecăţile, absenţa unei dezbateri deschise şi întârzierea prelungită a luării unor măsuri nu fac decât să agraveze stări de lucruri care oricum se petrec şi influenţează sau afectează viaţa multor cetăţeni.

sexworkers_rights

În privinta prostituţiei sunt de părere ca ea ar trebui să facă obiectul unei legi speciale având ca model legi asemănătoare din ţări vest europene.

În privinta consumului de droguri cred că trebuie neapărat introdusă în şcoli o educaţie foarte atent şi serios întocmită cu privire la riscurile pe care le presupune acesta. Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai vulnerabili şi trebuie ca statul să vină în întâmpinarea lor ajutandu-i cu o corecta informare în domeniu. În acelaşi timp sunt de părere că doar traficul de droguri ar trebui sanctionat de lege, nu şi consumul. Persoanele care devin dependente de droguri nu trebuie trimise la închisoare, ci ajutate să scape de acest flagel prin terapii în centre specializate. Aceşti oameni trebuie ajutaţi pe cât posibil, nu condamnaţi penal pentru că acest lucru nu ar face decât să le agraveze situaţia fără a contribui cu nimic la temperarea consumului de droguri.


President Obama & the First Lady Hold LGBT Pride Reception

În din ce in ce mai multe ţări este recunoscut parteneriatul civil între cupluri heterosexuale şi homosexuale. Cred că este în interesul societăţii şi al indivizilor ca statul să reglementeze într-un mod deschis, european şi care să privilegieze demnitatea umană şi drepturile individuale în această problemă, fără a discrimina pe motivul preferinţelor sexuale.

9. Separarea dintre stat şi biserică – o condiţie absolute necesară a democratizării României.

Voi fi preşedintele care va continua modernizarea ţării începută de Alexandru Ioan Cuza o dată cu secularizarea averilor mănăstireşti la mijlocul secolului al XIX-a. Îmi voi exercita atribuţiile legale şi constituţionale pentru a apăra libertatea religioasă şi neutralitatea din punct de vedere religios a instituţiilor statului, a promova ecumenismul şi toleranţa religioasă şi a apăra astfel drepturile şi libertatile tuturor cetăţenilor indiferent de opţiunea lor în privinţa religiei – ortodocşi, catolici, protestanţi, neoprotestanţi, atei, agnostici şamd. România este patria comuna şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi indiferent de religia fiecăruia. Statul nu trebuie să îi discrimineze pe unii şi privilegieze pe alţii.

Amestecul dintre religie şi politică este periculos pentru democraţie, lucru înţeles foarte bine de către democraţiile avansate care şi-au asumat separarea dintre stat şi biserică şi neutalitatea confesională a instituţiior. Populismul religios la care au apelat şi apelează mai toţi politicienii români este distructiv atât pentru religie cât şi pentru democraţie, pentru că este speculat în interes politic sentimental religios profund al oamenilor. În loc să vedem în campanile electorale programe şi atitudini politice coerente şi serioase care să urmărească interesul general, vedem o paradă de ipocrizie la unii sau exces strident la alţii care utilizează capitalul de încredere al religiei tocmai pentru că ei nu au nimic consistent politic în a oferi.

10. Relaţia Preşedintelui României cu societatea civilă.

De foarte multe ori autorităţile privesc organizaţiile neguvernametale ca pe nişte surse de iritare. Ong-urile serioase au atras atenţia de foarte multe ori asupra unor abuzuri comise de foarte multe ori chiar de către statul roman care, în teorie, ar fi chemat să apere drepturile cetăţenilor dar în practică este departe de a face acest lucru.

Statul român este de multe ori agentul principal al unor abuzuri împotriva cetăţenilor.

Ca preşedinte voi privilegia dialogul cu societatea civilă. Actualmente este o ruptură între partidele poitice actuale care domină scena politică din România şi care au distrus România în aceşti 20 de ani şi societatea civilă.

Eu voi promova o strângere a legăturilor, desigur nu printr-o aservire a ong-urilor de către unele partide aşa cum unele partide încearcă să facă, ci prin menţienrea independenţei ong-urilor. De asemenea, printr-o atenţie deosebită acordată temelor pe care ong-urilor serioase le ridică. Pentru că acestea au o expertiză care lipseşte de multe ori partidelor şi semnalează teme grave ale societăţii româneşti.

Spiritual civic este esenţial în România. Preşedintele şi partidele politice ar trebui să stimuleze cetăţenii români să se implice în ong-uri şi să îşi apere drepturile şi să semnaleze societăţii gravele abuzuri şi probleme cu care se confruntă România.

Bucureşti, 5 octombrie 2009

PS: Vă invităm să ne sprijiniţi în demersul de strângere a celor 200.000 de semnături, urmând indicaţiile de la secţiunea “Strânge semnături”.

Remus Cernea
Preşedinte executiv şi
Candidat la alegerile prezidenţiale
din partea Partidului Verde
www.remuscernea.ro
remuscernea.ro@gmail.com
0727.583.594

88 comments
Leave a comment »

 1. @laur22.
  In principal Remus doreste sa schimbe mentalitatile acelor romani care, la fel ca tine, asteapta de la altii sa faca ceva. De ce nu faci tu? Anii de comunism, in care statul era pe post de tata si de mama, iar individul era tratat ca un copil de 4 ani, complet dependent de stat, si-au lasat adanc amprenta. Atunci s-a promovat intens ideea ca n-ai nevoie sa gandesti si nici sa actionezi ca o face statul in locul tau, iar daca nu te lasai convins, se ocupa securitatea de tine. Fa bine si detaseaza-te de aceste asteptari.

  Tot stand si asteptand toti ca cineva sa faca ceva, am ajuns in situatia in care suntem. Fii tu primul care se apuca de treaba, si apoi critica-l pe Remus Cernea, sau pe Cristian Parvulescu, ca sa nu fiu acuzat de partinire. Sau, poti sa stai sa te uiti de pe margine, la fel ca microbistii care vizioneaza un meci de fotbal, dar, lasand la o parte langa faptul ca habar n-au sa joace, sunt foarte nervosi atunci cand cineva de pe teren rateaza.

 2. Cred ca imi orientez si eu votul spre tine! Imi pare rau ca nu ai inca sanse sa ajungi in turul 2, pentru ca sunt prea multi dobitoci/indoctrinati in Romania, care vor vota cu Geoana, Antonescu, Oprescu ADICA ILIESCU … trist. Mult succes!

 3. Remus te-am vazut la tvr 1 azi pe 01.11.2009.Parerile legate de victoria ta in alegeri nu stiu daca trebuie sa conteze atat de mult.Nu stiu daca poti miza pe votul persoanelor peste 50 de ani, dar punctul meu de vedere este ca daca toate persoanele cu drept de vot de la 18 ani si pana la varsta mea de 40 ani vor dori o schimbare care sa vina in concordanta cu ceea ce simt cu adevarat in adancul sufletului lor iti vor acorda votul tie.Poate intr-un final acest sistem nu ne va mai incorseta atat si vom reusi sa realizam lucruri cu adevarat folositoare pentru acest popor.
  Te admir si-ti impartasesc modul in care vezi lucrurile.
  Cu ce te pot ajuta? Vorbind tuturor cunoscutilor mei despre tine si dandu-le adresa de site pentru a te cunoaste mai bine.Succes!

 4. hmmmm…
  ai votul meu,dar sti de ce???
  1. esti tanar
  2. cum zicea cineva aveai 14 ani si nu tea patat comunismul
  am o intrebare : crezi ca daca vei ajunge presedinte vei putea face 15-20% din ceea ce iti propui
  parerea mea este ca vei pati ca mult iubitul nostru marinar, daca vei ajunge acolo vor incerca sa te dea jos.Primul lucru ar fi sa umplem parlamentul de oameni ca tine si de abia apoi sa candideze un open-minded la presedintie
  am mai zis : ai votul meu

 5. servus Remus…daca ai fost capabil sa-i raspunzi unui interlocutor pe fondul melodiei Paradise Lost…(pe care am ascultat-o )as fi curios cum ai raspunde unui altuia pe fondul Baladei de Ciprian Porumbescu…(pe care o ascult acum ) ?multa bafta in demersul tau …

 6. Printre alte obiective spui ca aperi libertatea de religie despre ce fel de religie este vorba cand dumitale te-ai luptat din rasputeri sa -l scoti pe Dumnezeu din scoala , promovezi homosexualitatea si tot ce este urat Romania n-are nevoie de asa ceva CEVA NOU despre care vorbesti ti s-o fi potrivind dumitale si catorva aoameni stricati la minte ca si dumitale poporul roman are o credinta puternica si are obiceiurile si traditiile lui pentru care un CONSTANTIN BRANCOVEANU si-a dat viata dumitale ce faci vii sub masca binelui si slujesti DIAVOLULUI? eu nu te-as vota in veci lumea nu stie ce-ti poate capul ca de fapt in acest partid ESTI CAM VERDE LA MINTE ASTEAPTA SA TE MAI COCI SI SA CERNI LUCRURILE ASA CUM VREA POPORUL ca pe el il reprezinti

 7. Salut. Am avut ocazia sa te ascult pe postul national aseara. Admirabil modul cum ti-ai prezentat punctele de vedere. Pentru prima data am ascultat un candidat a carui viziune s-a suprapus in toate subiectele atinse cu modul meu de a vedea lucrurile. 2 lucruri imi treceau prin cap la scurta vreme: unu… ce bine ca exista totusi un candidat care spune ce gandeste, si vede lucrurile corect , si doi… ce pacat ca o sa obtina un scor infim.
  Daca peste 30 de ani macar un candidat cu un astfel de profil va lua macar 10 de procente, inseamna ca Romania se va fi schimbat si efortul tau a meritat.
  Acuma cateva observatii care ar fi utile cred eu “cauzei” (e usor sa dai cu parerea de pe margine)… dupa ce am citit si despre cele 10 puncte asumate de tine, constat ca partea “economico-financiara” nu prea apare. De acord ca nu presedintele e ministru de finante, dar abordarea si asumarea unor teme de acest gen e esentiala… poporul e prea flamand( si va ramane asa inca mult timp). De asemenea nimic despre primenirea sistemelor (executiv, justitie, legislativ). Sunt teme cu mare priza… (cu toate ca se promit multe, rezultatul e mai degraba o involutie decat evolutie). Fara cresterea nivelului de trai si reglarea problemelor din institutii va ramane totul un vis frumos, pentru ca nimanui nu-i pasa de chestiile verzi daca frigiderul e gol sau e la nivelul la care a abia a invatat sa scrie (cu greseli), dupa absolvirea unui liceu.
  Overall, ceea ce faci e un inceput laudabil, cred ca totusi ai prins ideea ca e nevoie de teme un pic mai diverse… Succes, am 30 de ani si pentru prima data voi vota cu placere.

 8. Salut Remus,
  am citit cu atentie postarile si cred ca succesul tau va fi unul nescontat de nimeni ,eu am 50 de ani si te voi vota cu siguranta impreuna cu sotia si sper sa mai conving si alte persoane din cunostintele mele deoarece cred ca nu ne vei dezamagi pentru ca am convingerea ca un om educat si cultivat,iubitor al lui Cioran si al tuturor valorilor morale si culturale nu se poate converti peste noapte pentru a deveni politicianistul oportunist si avid de putere si avere.
  Am totodata speranta ca cetatenii acestei tari sa afle despre canidatura ta si despre programul tau si sa vina la vot pentru a te vota , putand astfel sa-si exprime nemultumirea fata de politicienii consacrati.
  Doresc succes deplin intentiilor tale si inca o data EU TE VOTEZ!Dumnezeu sa te ajute si sa ne ajute!

 9. Comentarii la cele 10 puncte:

  1. Pentru a pune in practica deziteratele punctului 1 e nevoie de o modificare a constitutiei altfel avem precedentul spre abuz deschis de Basescu.
  2. Drepturile omului sunt garantate in Romania, ele fiind atent monitorizate de UE.
  Daca exista exceptii gen – tigani, homosexuali, acestea sunt mai degraba marginale. Acest aspect are impact electoral minim.
  3. Felicitari pentru acest punct, putini candidati se mai gandesc la romanii din strainatate. As fi insistat totusi putin pe aspectul identitatii nationale, care desi poate fi un punct aparte, este esential.
  4. Primul punct ce se identifica cu orientarea partidului.
  5. Incurajarea fermierilor este esentiala si mai importanta decat agricultura eco, cel putin pe termen scurt. O strategie solida de dezvoltare agricola ar putea scoate economia natonala din impas. Aici trebuie insistat si cu asta ati atrage miii de voturi din mediul rural.
  6. Puteati nuanta acest aspect, intransigenta e deplasata si oricum abordarea e la limita credibilului.
  7.binevenita.
  8.se suprapune partial cu punctul 1. Legalizarea prostitutiei si a drogurilor nu sunt teme majore in vremurile de acum. Temele sunt sensibile iar nu vor reusi sa atraga voturi, din contra. Puteati ignora aspectul.
  9. A iesi cu programe voalat antibiserica atata vreme cat aceasta institutie se bucura de cea mai mare incredere in randul populatiei e sinucigasa politic. Imi pare rau dar sunteti rupt de realitate.
  10. Da, o propunere de bun simt.

  Apreciez avantul si perseverenta, suflul nou pe care il aduceti, dar dupa parcurgerea principiilor Dvs. electorale, sunt inclinat sa va consider imatur politic, inclinat spre electoratul de nisa. Sau, probabil intentionati doar sa participati si nu sa castigati.
  Imi pare rau, nu m-ati convins.

 10. Salut Remus,
  ai si votul meu, si Dumnezeu sa te ajute si sa ne ajute pe toti !

 11. Te votez. Si sper sa duc mesajul tau mai departe. Este mare pacat ca nu te-ai facut cunoscut mai repede si in moduri mai “civilizate” totusi.

 12. Aseara te-am urmarit la TVR si am ramas foarte surprinsa ca exista un candidat cu o asemenea viziune in Romania. Eram obisnuita sa vad acelasi sablon pe care il imbratiseaza multi oameni din politica romaneasca. Recunosc ca, pana aseara, nu am stiut despre activitatea ta. Desi mai urmaresc emisiunile politice, nu pentru ca as agreea persoanele din lumea politica romaneasca, ci pentru ca pentru mine stiinta politica este una foarte interesanta, nu am nimerit pana acum nici o emisiune in care ai fost prezent.
  Mesajul pe care il trimiti este unul optimist, cel putin eu asa il percep. Eu inca cred ca in Romania se mai pot face lucruri bune. Trebuie numai sa ne schimbam atitudinea si pentru asta este nevoie de mai multi oameni care sa fie dispusi sa faca cel mai mic efort pentru a ne indrepta intr-o directie mai buna. Este usor sa vorbesti si sa critici dar mult mai greu sa faci ceva. Din pacate multi dintre noi ne rezumam la a ne da cu parerea si mai putin la a intreprinde ceva constructiv .
  Te admir pentru curajul si dorinta pe care o ai de a face ceva si cred ca, prin perseverenta si ajutorul celorlalti, mesajele tale se vor face din ce in ce mai auzite.
  Tocmai mi-am gasit candidatul cu care voi vota.

  Cu respect,

  Laura

 13. Ai votul meu si sper ca votul cator mai multi tineri!

 14. Draga Remus,
  S-ar putea spune ca nu fac parte din targetul tau, adica cei tineri, la cei 56 de ani ai mei dar uite ca “m-ai prins ” si pe mine cu discursul tau si crede-ma ca de cateva zile iti deschid zilnic site-ul sa vad pe unde mai apari. (apropos, ar trebui sa ai mai multa grija de actualizarea comunicatelor) ;
  Sunt convinsa ca mai sunt si altii ca mine de aceea m-am gandit sa-ti scriu pentru incurajare (sper sa conteze pentru tine mai ales ca e pentru prima oara cand ma alatur unor astfel de mesaje pe net); am vazut si aseara cu cata bucurie anuntai cum creste numarul celor care te contacteaza. Eu oricum am inceput sa povestesc celor din cercul meu despre tine. Sunt convinsa si eu ca vei fi marea surpriza a acestor alegeri chiar daca macar vei atrage atentia asupra ta si vei reusi treptat sa atragi cat mai multi sustinatori. Esti tanar si sper sa nu depui armele prea repede, dupa incercarile cu care te vei confrunta desigur. Si sper sa ramaii la fel de sincer si bine intentionat cum pari a fi acum. Iti urez mult succes si “iti tin pumnii”!
  PS: Si eu fac parte din categoria celor care nu s-ar fi dus la vot……deci aici ma regasesc in tinta ta.

 15. Oameni buni. Pe ce lume traiti?
  Este de neeaceptat sa fiti de acord cu platforma eco-homo a lui Cernea.
  Treziti-va oameni buni, tara asta are probleme mult mai mari pupat fundul vecinilor si subminarea Bisericii Ortodoxe Romane.
  Mai bine Cernea ar vorbi despre cum are el de gand sa dea banii FMI-ului inapoi. Si sa creeze locuri de munca.
  Mai multe despre asta pe: http://www.adriannitescu.info/remus-cernea-imposibil-de-ocolit.html

 16. Voi avea grija sa fac public gestul dvs privind dreptul la libera exprimare, pe care-l promovati.

 17. Salut Remus!
  Am citit aproape in intregime site-ul tau si sunt placut surprins de ideeile tale.
  Am auzit ca tu locuiesti in Pitesti,daca nu ma insel.Eu stau tot acolo,si ma intrebam daca o sa ai nevoie de cineva sa imparta fluturasi pentru publicitate as fi bucuros sa o fac(gratuit).Imi poti trimite un e-mail la x.spawnn@yahoo.com sau putem vorbii pe id-ul x.spawnn.

  Cu respect ,

  Cristian

 18. Adrian, daca vrei sa arunci cu noroi mai intai documenteaza-te … ti-am citit si eu blogul si esti penibil de-a dreptul …

 19. @Adrian:

  Este de neacceptat pentru tine să înțelegi că cineva nu este de aceiași părere cu tine și totuși să nu fie Satana în persoană.

  Și întrebarea mea e „de ce să dea el banii FMI-ului înapoi” e pusă ca și cum el ar fi responsabil pentru împrumut și de parcă altcineva ar fi dat deja un răspuns satisfăcător la această întrebare (cu excepția lui Remus Cernea, care a dat indirect răspunsul – stimularea industriei si aagriculturii durabile).

  Legat de blogul tău, nu văd decât un „hate speech” din partea unui om total neinformat și care crede că BOR e cea mai sfântă înstituție pe Terra (în ciuda scandalurilor care o înconjoară), consideră că e normal și dezirabil ca BOR să-și bage coada în problemele de stat și uită că România e un stat laic, adică, teoretic, ar trebui să fie echidistant și neimplicat în vreun fel cu religia.

 20. […] …UE de fanii Stelei la fiecare meci.Remus Cernea, băiatul cu chibriturile de la TVR, are o „platformă verde”, dar aşteptările mele s-au spulberat după ce am parcurs cele zece puncte electorale ale celui […]

 21. Domnule Cernea ai votul meu imi place programul tau dar as vrea la reforma educatiei sa includeti si sustinerea constanta a sportului romanesc plus o campanie pentru ca oamenii sa inteleaga beneficiile sportului va multumesc si mult succes la alegeri

 22. Din programul tau transpare simtirea sincera si credinta in ideile tale. Lucruri bune pentru o fundatie solida, insa cuvantele “voi incerca” ar trebui sa dispara din vocabularul unui potential presendinte, un lider doar actioneaza si reuseste. Si cuantifica , clarifica si operationalizeaza cele 10 puncte din programul asumat. Cifrele, exemple din legislatie te pot pune pe drumul cel mai bun in exprimarea programului.
  Initiativa ta este benefica si pastreaza-ti entuziasmul pe tot parcursul.

 23. Pe un tracker, intr-o zi de vot online, trebuie sa faci mai multe pe internet, sa ii faci sa voteze pe cei care nu vor si mai ales sa-i faci sa te voteze

  Se apropie alegerile prezidentiale, cu cine veti vota?
  Nu Votez! 24%
  Basescu Traian [Partidul Democrat Liberal] 24%
  Antonescu George-Crin-Laurentiu [Partidul Naţional Liberal] 19%
  Vadim-Tudor Corneliu [Partidul România Mare] 7%
  Oprescu Sorin-Mircea [Candidat independent] 7%
  Geona Mircea-Dan [Alianţa Politică PSD+PC] 6%
  Votez doar Referendumul National. 4%
  Cernea Remus-Florinel [Partidul Verde] 3%
  Nu indeplinesc varsta minima. 3%
  Becali George [Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat] 2%
  Kelemen Hunor [Uniunea Democrată Maghiară din România] 1%
  Potirca Constantin-Ninel [Candidat independent] 0%
  Manole Gheorghe-Eduard [Candidat independent] 0%
  Iane Ovidiu-Cristian [Partidul Ecologist Român] 0%
  Rotaru Constantin [Partidul Alianţa Socialistă] 0%

  Voturi Totale: 570

  Istorie

  Statistici (Tracker)
  Max. Utilizatori: 45.000
  Useri Inregistrati: 31,617
  Conturi Neactivate 16
  Conturi Inactive 164
  Torrente: 11,459
  Torrente Active: 11,456
  Torente Inactive: 3
  Peers 49,347
  Seeders 46,004
  Leechers 3,343
  Seeder/Leecher Ratio (%) 1376
  Total Download 3,12 PB
  Total Upload 9,47 PB
  Useri Online 211

  Stats last updated at 2009-11-16 02:05:11.

  Noutati in cateva zile, sper sa se schimbe statisticile

 24. Draga Remus,

  Ai votul meu!

  Nu pentru programul de mai sus (poate pentru o mica parte din el). Ci pentru ceea ce reprezinti! Acel nimeni cu acte care incearca sa se lupte cu sistemul. Unul din cei multi care nu conteaza dar care reuseste sa se faca auzit!

  Pana sa aud de candidatura ta eram convins ca nu voi vota nici la alegerile astea, pentru ca a vota inseamna sa sprijini un sistem care iti rade in nas, care iti arata la fiecare cotitura ca, tu, “cetateanul” de rand nu contezi si nici nu vei conta vreodata.

  Astfel am refuzat de mult sa mai particip la scamatoria “contezi o data la 4 ani”, care inevitabil ramane atat, un praf in ochi, o alta batjocura.

  Atunci cand am aflat de candidatura ta, pentru prima oara din ’89 (si anii imediat urmatori) un candidat mi-a atras atentia pozitiv. Un roacher presedinte ?? Wooohoooo!!! Mustaine for president! \m/ Si pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc: pentru prima oara un candidat anti-sistem.

  Apoi am cazut pe ganduri… m-am intrebat: se merita efortul sa-mi misc fundul la vot ? pentru un candidat care evident nu are nici o sansa ? (intr-o tara cretin-ortodoxa, intr-o tara a manelelor, intr-o tara a lui Becali, intr-o tara a baronilor locali si a permiselor pe spaga… si lista o stiti si voi)

  Astfel am pus in balanta: sa nu votez inseamna a ramane o statistica, unul din cei X% carora nu le pasa… sau care au preferat gratarelul duminica, sau care pur si simplu nu are pareri politice. A vota vreuna din leprele cu sanse nu inseamna decat sa sprijin sistemul in care nu mai cred de mult. DAR a-ti da votul tie, imi da si mie o voce! Imi da posibilitatea sa-mi exprim parerea fata de “ei” si “guvernarea lor”. Prin tine, am capatat o voce, pentru care iti multumesc!

  Spuneam ca nu ai votul meu pentru programul prezentat pentru ca sincer nu mi se pare un program in care sa regasesc prea multe din asteptarile mele fata de un program politic. Dar asta este din punctul meu de vedere pe planul 100. Chiar daca ar fi sa castigi alegerile pe un program prost, un candidat onest este de mii de ori mai valoros decat orice program bine pus la punct de “experti”, program care nu este insa pus in practica niciodata. Chiar daca ar fi sa fie pus in practica un program prost, un candidat anti-sistem valoreaza mai mult decat toate programele din lume, un candidat anti-sistem este SINGURUL care are sansa sa aduca vreo schimbare.

  Nu am iluzii ca votul meu va conta, nici macar nu sunt sigur ca va fi numarat! Nu am increderea ca in iluzia democratiei care ne este vanduta zilnic voturile chiar sunt numarate. Dar pot macar sa incerc… este prima sansa sa-mi fac vocea auzita si nu o pot rata!

  Voi puteti ?

 25. Ai si votul meu. Din acelasi motiv ca si TZM.

 26. Eram ferm convins ca nu voi mai vota decit in calitate de cetatean al altui stat, atunci cind va fi cazul, insa m-ai facut sa imi schimb hotarirea. Nu pentru ca se intimpla sa ascult in general MUZICA (fie Vivaldi, fie Lacrimosa, Jethro Tull sau Iced Earth), si nici macar fiindca de fiecare data cind merg cu un maxi-taxi si 2 persoane in stinga mea isi fac simultan cruci de-a lungul drumului de x ori simt ca ceva ma zgirie pe creier, ci pentru faptul ca esti singurul candidat care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume.

  Nu vei cistiga, si nici macar nu vei ajunge in turul 2, asta pot sa ma duc sa pariez apartamentul fara mare stres, desi voi vota cu tine din tot sufletul, insa oricum, nu asta e ideea. Eu sper ca totusi abjectiile astea de asa-zisi politicieni care ar trebui sa ne conduca sa se simta amenintati, si in anii ce vor urma, sa le fie din ce in ce mai frica. Poate ca, totusi, inca sint destul de multi in Romania care au capul pe umeri si pot schimba ceva!

  P.S. “Zecile de mii de ieseni” care l-au intimpinat pe Basescu acum vreo 2 weekenduri in Iasi erau de fapt adusi cu autocarul de prin judetele foametei (Vaslui, Botosani), plus vreo 3-4 ieseni care probabil aveau treaba prin Piata Unirii duminica, la prinz, atita tot.

  Ma bucur ca sintem mai multi care sintem constienti ca voturile noastre nu vor schimba lumea, dar merita efortul de a le folosi.

 27. Locuiesc in strainatate si nu mai am pasaport romanesc desi sint cetatean roman. Nu stiu daca pot vota, dar mi-am convins familia din tara ca singurul vot valabil este pentru tine. Imi pare rau ca lipsa de fonduri (cred) te-au impiedicat sa ai o vizibilitate mai buna. Chiar daca este greu de sperat in aceste conditii, nu ne putem impiedica sa o facem, iar eu imi spun in sinea mea ca romanii il vor rata pe al lor daca nu te vor vota. Dar sint sigura ca ne aflam in fata unui viitor presedinte.
  Mult succes!

 28. Draga Remus,iti doresc mult sprijin din partea tinerilor si a romanilor in general,deci SUCCES! Am inteles ca bunica ta este din Sarulesti-jud.Calarasi.Bunicul meu ,Constantin Cruceru ,ing.agronom,a avut o padure de duzi,de +/- 100ha,la Sarulesti(la vreo 4 km de sat)care a fost taiata si transformata in teren arabil,pe timpul comunistilor.Din ’90,tatal meu si ulterior eu si vara mea,ne revendicam dreptul mostenit,in integrum,dar chipurile nu mai exista documente doveditoare la registrul agricol din Calarasi.Este insa de notorietate faptul ca aceasta padure a existat in proprietatea lui Constantin Cruceru,personalitate cunoscuta in Sarulesti ,de sateni mai vistnici si chiar de urmasii lor.Poate stie de el chiar bunica ta.Poate ,ca ecologist, te vei interesa cu mai multa autoritate decit o putem face noi in conditiile legislatiei actuale,ce a devenit acest teren si in a cui posesie se afla.Pentru orice fel de detalii suplimentare,sugestii,idei,planuri de actiune,etc.ma puteti contacta pe adresa de mail.In asteptarea unui raspuns,multumesc si succes nebanuit,poate Domnule Presedinte.

 29. Salut Remus,

  Am ajuns de curand la tine pe site si pana sa citesc nu as fi dat doi bani pe tine la felul cum te prezinti vizual. Din fericire mi-am realizat propria ignoranta cand am citit mai multe la tine pe site si poti sa fii sigur pe votul meu.
  Problema este ca sunt putini cei ca mine, care sunt in stare sa vada dincolo de aspect – iar aici ai mult de lucru.
  Si pana la urma, campania electorala nu e o lupta de idei in RO. Daca crezi asta da-mi voie sa-ti spun ca esti naiv, dar sunt sigur ca nu e cazul. Campania electorala e o chestie pura de MARKETING. Trebuie sa te vinzi cat mai bine si la cat mai multi iar cu imaginea de acuma nu pre iti dau sanse …
  Sa nu uitam, cum spunea cineva mai sus, de pensionari, de cei “habotnici” care cred ca “vrei sa scoti religia din scoli” (aici te sustin 100% deoarece, din pacate, invatamantul Roamanesc a trecut in cealalta extrema) si nu in ultimul rand de cei ca mine care te vad 5 secunde la TV si zic “cine naiba mai e si roacker-ul asta?”. Oricat as fi pentru libertatea de exprimare, nu o sa te poti intalni cu Bush sau Sarcozi in tricouri cu poza lui Einstein.
  Sunt convins ca si tu esti constient de acest apect de aceea nu-mi explic de ce nu lucrezi putin la infatisare. Iar daca nu realizezi partea de marketing insemana ca nu esti bun de presedinte ci vei ramane doar un utopic de care nici macar nu ne vom mai aduce aminte peste 10 ani.
  La platforma esti beton ! Cel putin esti pe gustul meu. Din pacate cei ca mine suntem sub 1% in tzara asta de cocalari. Daca vrem sa avem o sansa trebuie sa ajungem cu mesajul la cocalari, pensionari si tarani, caci ei sunt ce-i care ies la vot (pentru mici, sa nu li se taie curentul, etc …).

  Ai votul meu pentru ca nu am pe cine altcineva sa votez si vreau sa protestez, desi sunt sigur ca nu ai nici o sansa anul asta. Dar daca e un inceput si o sa continui sa faci valuri urmatorii 5 ani … cine stie … poate fetita mea va trai intr-o Romanie a bunului simt …. ??!!
  Hai ca devin visator si ma apuca depresia …. 🙁

  Hai SUCCESURI !

 30. Frate, si economia? Pe aia cui o lasi ? Poporul moare de foame si tie iti arde de reciclare. Nu zic ca nu tre sa ne arda, dar avem prioritati. Adica, noi avem, ca tu vad ca nu.

 31. convincing platform; in those presented by the other candidates I have been reserved the role of the idiot.

 32. Ai deja votul meu

 33. Buna,

  Cred ca este necesara prezenta Partidului Verde atat in Parlament cat si, in general, pe scena politica din Romania si va urez succes in acest sens!

  Asteptarea mea ar fi sa vad intr-adevar un program politic, structurat, detaliat, cu obiective si strategii formulate clar, inainte de a veni cu asteptarea de a capata vizibilitate si sprijinul unei mase critice de oameni care sa duca acest partid in Parlament.

  Numai bine!

 34. Am mare incredere in tine.
  Am votat Antonescu , crezand ca are o sansa …Dar asta a fost .
  Cred ca Romania se va schimba in bine ….. si tu vei contribui foarte mult la asta, daca nu ca presedinte ca simplu om politic si ca roman.

 35. […] Am intrat în politică pentru a promova acele valori esenţiale democratizării şi maturizării so… Le mulţumesc foştilor colegi din Partidul Verde pentru că mi-au acordat încrederea lor atunci când au decis să fiu candidat la alegerile prezidenţiale. Datoria morală pe care am avut-o faţă de acest partid cred însă că mi-am achitat-o muncind zi şi noapte timp de un an de zile pentru el şi aducându-l în atenţia opiniei publice într-o măsură fără precedent. […]

 36. Pana la urma nu conteaza cat de lung ai parul ,conteaza cum si ceea ce gandesti.
  Actualu’ e la “4 ace” poa’ sa fie si la “5” ca tot e ca fantana seaca .
  Nu mai judecati omul dupa haine si aparenta! Intotdeauna iti apare “lumina” de unde nu te astepti , din ceva sec sa rasara un murmure de apa .
  Ma intreb…Oare unde o sa ajungem ? Parca-am trai in Evul Mediu (ceva mai modern) dar…jalnic!
  Jalnic deoarece ideiile lipsesc la fel si “mintile luminate”
  De un astfel de caracter am avea nevoie ,de un asemenea om 🙂 … si nu numai cei “sub 18 ani” il pot “admira” pentru ca nu conteaza cat de mare ai barba sau in ce fel esti tuns,cat de lung ai paru ma repet din nou… CEEA CE AI IN CAP! ideea Teoretica si in acelasi timp si PRACTICA! Deja ne-am obisnuit sa ascultam minciuni la televizor in fiecare zi,aceleasi chestii mai mici sau de ce nu mai gogonate!
  Aiurea…

 37. draga domnule remus din punctul meu de vedere ai toate calitatile unui presedinte dar sincer nu o sa imi pierd votul cu tine pentru ca tu cu parul tau si barba ta esti sortit esecului pentru ca degeaba iti dau eu votul meu cu drag e un vot pierdut pentru ca taranul de la tara nu te va vota niciodata ei se uita la prima impresie care o faci citeste cartea arta de a reusi in viata si iti vei schimba atitudine te vei tunde vei fi votat si asa vei fi presedinte inclusiv cu votul meu .PS.daca nu ai cartea ti-o pot imprumuta succes domnule presedinte

 38. pina ajungi presedinte tundete iar pe urma faci ce vrei\

Leave Comment