Partidul verde Partidul verde

Platforma Verde – Introducere

Sep 10th, 2009 | By | Category: Platforma Verde

Platforma Verde

Actualizare: Mulţumesc pentru cei ce m-au ajutat să strâng cele 210 000 de semnături, cei ce m-au ajutat în campanie şi vă invit să citiţi Manifestul Verzilor.

Introducere

Aşa cum am anunţat, începând de astăzi îmi voi prezenta, în serial, platforma politică. Voi posta câte un episod, de regulă, zilnic, sau cel puţin unul la două zile. Toate materialele ce urmează a fi postate sunt rezultatul efortului meu de documentare şi analiză. Nici un episod nu va fi trecut cu copy / paste din alte materiale.
Desigur, în majoritatea secţiunilor ce vor fi postate mă voi folosi de surse de inspiraţie, de sugestiile şi observaţiile staff-ului meu de campanie şi de direcţiile de gândire şi acţiune ale Verzilor Europeni şi ale Partidului Verde. Însă fiecare rând postat a dobândit în prealabil asentimentul meu, reflectând viziunea şi convingerile mele.
Astfel, legătura dintre această platformă şi gândirea şi acţiunile mele este una organică. Este bine ştiut faptul că partidele mari care au dominat scena politică în cele doup decenii de la revoluţia din 1989 au apelat adesea la specialişti care să scrie programe politice. Însă distanţa dintre aceste programe politice, uneori foarte bine puse în pagină de către experţi, şi atitudinea şi acţiunile concrete ale politicienilor a fost una imensă. Este aşadar evident că, de fapt, nici doctrina partidelor, nici viziunea proclamată a acestora, nici programele politice nu sunt prelungiri ale convingerilor şi viziunii politicienilor, ci reprezintă o simplă faţadă pentru a se crea aparenţele unei afilieri la o linie politică coerentă şi respectabilă.
Cum bine ştim însă, viaţa politică din România este dominată de haos, lipsă de coerenţă în deciziile luate, absenţă a unei direcţii şi viziuni care să pună România pe nişte şine drepte către dezvoltare, prosperitate sau asumare în profunzime a valorilor democratice şi absolut necesare unei societăţi civilizate.
Sper însă că mulţi comparioţi dau dovadă de luciditatea necesară pentru a înţelege faptul că până când România nu va avea politicieni care vor urmări cu perseverenţă şi determinare să pună în aplicare o viziune politică democratică, coerentă, trecută printr-un filtru de reflecţie serios şi care să fie asumată organic, împotmolirea actuală a vieţii sociale, economice şi politice va dura indefinit…
În numele acestei lucidităţi dublate însă de determinarea de a construi un proiect politic solid şi de succes contribuind astfel la maturizarea societăţii româneşti în următorii ani, vă invit să parcurgeţi zilnic episoadele Platformei Verzi.

De asemenea, vă adresez şi rugămintea de a vă implica în efortul de strângere a celor 200.000 de semnături. Demersul nostru vizează crearea unei alternative autentice la actuala clasă politică iar pentru a reuşi acest lucru orice semnătură contează. Cu sprijinul dumneavoastră, care este absolut necesar, se poate da o sansă substanţială schimbării în această ţară şi trecerii de la infantilismul politic dovedit în ultimii 20 de ani la o maturizare a prestaţiei politice.

Mâine, 11 septembrie 2009, Primul episod al acestei serii va fi despre atribuţiile preşedintelui şi semnificaţia acestei funcţii pentru statul român.

Bucureşti, 10 septembrie 2009

Remus Cernea
Candidat la Preşedinţia României
din partea Partidului Verde
www.remuscernea.ro
remuscernea.ro@gmail.com
0727.583.594

20 comments
Leave a comment »

 1. mult spor. oricum semnaturile or sa vina dupa ce apare platforma.

 2. Felicitari si multa bafta. Aveti si suportul meu.

 3. Omule-mic, pari să confunzi semnătura cu votul.
  – Semnătura de susţinere a candidaturii = consideri că Remus Cernea e suficient de prezidenţiabil cât să-i apară numele pe buletinele de vot, că nu e o pierdere de vreme sau o bătaie de joc să-i punem numele într-o căsuţă ştampilabilă la alegeri
  – Votul = consideri că Remus Cernea trebuie să fie preşedintele României 5 ani de acum încolo.

  Fă diferenţa.

 4. Suntem in data de 13 si nu apare nimic,lumea e curioasa si ati tot amanat data.Nu o faceti si voi lata inainte sa inceapa

 5. Mă întristează tăcerea de patru zile de pe această secţiune a site-ului… Domnule Cernea, atunci când am descărcat formularul pentru strângere de semnături, am aşteptat publicarea platformei electorale, în aşa fel încât să pot purta nişte discuţii serioase cu oamenii pe care urmeaza poate să-i conving să semneze acum şi să voteze la alegeri. Miza asta e, după părerea mea. Dacă nu-i pot convinge prin argumente bazate pe această platformă, atunci semnăturile ar fi cam “pe ochi frumoşi”… Am multă încredere în dumneavoastră, vă rog, prioritizaţi: întâi platforma electorală serioasa şi poate apoi sondaje de opinie, de gherilă sau nu.

 6. Legalizarea prostitutiei. O masura mai mult decat necesara in Romania si singurul punct din program care ti-ar aduce destule voturi, teoretic de la 5 milioane de barbati si cateva sute de mii de actuale si potentiale lucratoare in domeniu

 7. Mircea Laslo,
  Aveti intrucatva dreptate, dar “platforme serioase” probabil ca au toti candidatii partidelor care ne-au adus unde suntem…Si,uitandu-ma pe siteul http://www.alegeri.tv/alegeri-prezidentiale-2009 ,vad ca nici acestia nu prea au…
  Pana la urma,votezi omul,nu platforma.Daca ceea ce stiu deja despre Remus Cernea si ce a facut pana acum persoanele pe care vreti sa le convingeti sa semneze nu le e suficient,n-o sa le convinga nici 10 platforme.
  Pt. mine e mai important ca omul iese in strada si se face cunoscut,decat aceasta platforma,pe care o citesc doar cei ce au acces la internet,eventual cei ce ajung pe la sediul partidului.Miza acum e strangerea de semnaturi.Platforma verde poate veni si pe parcurs.Parerea mea.
  http://www.youtube.com/watch?v=HFQix_b-_BI

 8. Domnule viitor Presedinte

  Nu te votez. Mai degraba il votez pe Bucurenciu sau cum il cheama pe ala cu ecologia.
  De ce ?
  Nu am auzit sa faci nici jumatate din ce a realizat Bucurenci si este un adevarat haos ecologic in tara asta (defrisari, poluari, nereciclare, noxe in bucuresti, si or mai fi si altele ).
  Nu vii cu nimic nou, acelasi discurs, poate chiar mai prost decat zeflemeaua “sa traiti bine”.
  Arata de mic ce poti face cand vei fi mare daca vrei sa te facem mare.
  Oricum, daca ai ceva propuneri mai aproape de realitatea imediata, poti conta pe mine, te voi sustine.
  Sa nu te superi, iti vreau binele, un presedinte mai bun ca tine si pentru tine si pentru mine.
  Ca un semn de maturitate si fer plei zi pe unul pe care il recomanzi in locul tau.
  Sondajul politic de gherila e o idee stralucita, poate fi considerat un sondaj adevarat. Din pacate, daca maine Isus ar fi supus unui “sondaj de gherila” ar incasa mai multe rosii decat tine. Ce ma face sa cred asta ? Istoria ! Isus a fost batjocorit de “oameni”, ei vor face asta din nou.

  cu respect neuronos

 9. http://www.neuronos.wordpress.com

 10. Nustiu daca vei reusi, dar felicitari pentru indrazneala si indiferent de rezultate sa consideri un pas inainte si o experienta de viitor.Ai semnatura si votul meu,

 11. apreciez curajul tau de-a mai spera in aparitia unei alternative la actuala clasa politică romaneasca expirata.Din pacate, ca presedinte nu poti face mare lucru, printre rechini.Chiar daca te-am alege, te-am trimite direct in gurile lor, victimă sigură.In plus, e o dovadă de inabilitate politică a aborda un subiect destul de delicat precum cel al scoaterii icoanelor din scoli, deoarece susti anomalia europeana a discriminarii majoritatii, pricină pentru care o sa recoltezi voturi negative. Romanii sunt inca oameni normali in ciuda unei clase politice anormale si a incercarii de impunere a unor obiceiuri straine, anormale.Deci , daca copilul meu merge intr-o scoala cu icoana pe perete ,e considerat un lucru anormal, in aceasta logica probabil ca va fi f. normal sa aibe un profesor gay, care sa-i consilieze in probleme de sexualitate. Majoritatea părinților sunt ortodocși iar trauma ateismului comunist e prea recenta pentru o asemenea actiune. A nu se uita ca actiunea de punere a icoanei in scoli a fost o urmare fireasca a inlocuirii insemnelor unui stat dictatorial in care se practica cultul personalitatii si zilnic, erai obligat sa vezi,,icoana,, intr-o ureche a unui ins paranoic. Aici , strainii , n-au cum sa ne dea noua lectii, pentru ca ei au avut libertatea de-a alege. Din pacate, Europa, cu tot declinul ei moral, cu alaiurile de homosexuali si lesbiene,n-are girul moral de a impune modele in acest sens si trebuie sa ne respecte valorile nostre traditionale, care n-au legatura cu institutiile statului .Nu ma respecti , nu te respect., e clar. Ortodoxia n-a avut inchiziție și nu face prozelitism ca alte culte, care n-au icoane. Ai inteles gresit acest subiect, nu are legatura cu separarea bisericii de stat si esti pe o pista falsa. Desigur, ne displace ca politicienii se folosesc de biserică dar aceasta nu e un motiv sa credem ca punerea unei icoane pe peretele unei clase e o ingerinta a statului in viata bisericii. In fond, parintii au dreptul sa hotarasca daca sa puna sau nu. si mi se pare o problema nesemnificativa sa fie un punct de platforma politica.Sincer, din aceasta cauza, nu te pot recomanda altor 10 persoane oricât de bine ai fi intenționat, pentru ca n-ar fi de acord cu tine pe marginea acestui subiect.

 12. @ion adica homosexualii sunt imorali?

 13. Mda..se pare ca homosexualii si ateii sunt imorali in viziunea unora..si s-o lasam balta cu sintagma “trauma ateismului comunist”..ca multi popi erau securisti, iar voi le pupati mana. Ionae, daca consideri ca Europa este in declin moral datorita alaiului de homosexuali, cred ca locul tau nu este in Romania si sper ca nu vezi tara asta ca pe una superioara moral Europei. Iar tarile vest europene sunt cu multi pasi inaintea noastra deoarece oamenii care gandesc ca tine au disparut sau probabil si-au reconsiderat pozitia si s-au adaptat. In Europa se respaecta drepturile omului, libertatea de exprimare! si constitutia.

 14. ai semnatura mea deja.
  vreau sa vad (si cred cu tarie ca nu-s singura) pe platforma aia

  – oprirea proiectului rosia montana gold corp.
  – marirea subventiilor ptr energie verde si incurajarea producatorilor de energie verde (in prezent un producator de energie alternativa are nevoie de cam 40 de avize ca sa poata vinde retelei nationale)
  – oprirea construirii de noi reactoare nucleare in romania. (e si o petitie impotriva acestui lucru pe site-ul greenpeace)
  – amenzi ptr cei care arunca gunoi pe strada/nu colecteaza selectiv deseurile
  – politia animalelor (macar in tot bucurestiul)
  – introducerea educatiei ecologice in scoli (parteneriat cu ong-uri, reprezentanti din partea industriei de reciclare a deseurilor si de producere a energiei regenerabile)
  – dezvoltarea sistemului de buy- back ptr PET-uri, becuri, baterii, frigidere ETC

  sunt atatea! si scriu mesajul asta doar de 4 minute!
  vreau sa strang semnaturi, dar vreau sa stiu pentru ce, nu doar ca vad pe net ca ai tricou cu Pink Floyd

  bafta!!!

 15. Dupa ce am vazut un fragment dintr-un interviu cu Domnul Cernea, mi-am adus aminte de o intrebare filosofica: cat crede dansul ca omenirea a ajuns sa cunoasca, din lucrurile care se intampla sau exista in Universul asta… IMHB “cel mai cel” savant din lume nu ajunge singur nici la 10%. Dar sa presupunem ca la nivel global, cu toate bibliotecile, calculatoarele, savantii, enciclopediile din lume, etc. am cunoaste jumatate din ce exista sau se intampla in acest Univers. Daca ar fi asa, as fi curios: cum pot unii sa fie asa de siguri ca nu exista Dumnezeu (dupa cum afirma si dansul) in ceilalti 50%, despre care oamenii nu stiu?
  O alta intrebare ar fi de ce nu ne aducem putin aminte SI despre “superbele” vremuri traite de unii in secolul 20 (cand de exemplu rasa ariana se considera mai evoluata decat celelalte – care trebuiau eliminate, sau cand dragii nostrii frati comunisti (atei) conduceau aceasta parte a lumii, etc…)
  Tare cred ca au murit in secolul XX oameni (nevinovati) cat pentru 10 inchizitii… sau poate ma insel…
  Dar asa e: fiecare e liber sa spuna si sa gandeasca ce vrea – pe barba lui.

 16. Eu vreau niste lucruri daca e sa ajungi acolo sus:

  – STOP coruptie la toate nivelele. Sa avem si noi (tinerii, romanii) sanse la o viata mai buna!
  – Dosarele securitatii facute publice ca sa stim cu totii cu cine avem de face in tara asta, pe viitor sa putem face alegerea buna in ce priveste orice functie importanta din stat.

  Se poate in Romania!
  Ai sprijinul meu. Sper sa reusesti.

  zi frumoasa,
  v

 17. sper sa avem noroc sa scapam de “presedintii”pe care nu i-am vrut niciodata!

 18. Promiteati in septembrie ca veti posta saptamanal cate un capitol din “Platforma verde”. Ati ramas cu intentia… Pacat!

 19. In primul rind,subscriu parerii si rindurilor scrise de SONIA din 18 sept 2009.Asi mai adauga ca atit religia cit si prostitutia precum si homosexualitatea sunt subiecte delicate pentru romani.Homosexualitatea eu nu o pun in aceiasi categorie cu prostitutia.Homosexualitatea este o boala,iar prostitutia o necesitate.In cea ce priveste religia,nu e bine sa umbi la ea pentru ca au nevoie de ea cei 80% care muncesc (legea lui Pareto).Iar cei 20% care au si capata,care vad mai multe, i-ti vor aduce voturi nesemnificative. Mi-a placut sa citesc citeva comentarii de aici,unele trimise de oameni inteligenti si cultivati care negresit au fost imresionati de de Dvs.probabil cind v-au vazut si ascultat la televizor ca mine.Eu nu sunt in categoria asta sunt un simplu muncitor (“palmas”adica lucrez cu miinile).Eu i-mi doresc un presedinte ca tine,dar inca balaurii cu care te lupti sunt prea mari dar cu toate astea te evita in confruntari directe de teama pierderii voturilor tineretului (ei te-au “citit”ca poti sa fii mai bun de cit cel putin doi din “cei 3” ).Succes.

 20. Succes! Sa nu te lasi descurajat de unele pareri!

Leave Comment