Partidul verde Partidul verde

Fii un star şi acordă-mi autograful tau!

Sep 1st, 2009 | By | Category: Comunicate

Acest mesaj este scris ca şi cum aş vorbi şi i-aş adresa o rugăminte unui prieten… chiar dacă nu îl cunosc şi poate nu îl voi întâlni direct niciodată, rândurile de mai jos sunt scrise cu sentimentul că am o discuţie amicală şi caldă pe de o parte, pragmatică şi realistă pe de alta, cu o persoană pe care o cunosc şi care mă cunoaşte de mult timp…

Este clar că România se află într-o fundătură şi că ieşirea din această situaţie dramatică se poate face numai prin dinamizarea şi maturizarea actului politic. Intrarea mea in competiţia electorală prezidenţială, din partea Partidului Verde, are ca scop exercitarea unei presiuni majore asupra actualei clase politice care a adus România într-o situaţie dezastruoasă sub atât de numeroase aspecte, şi de a reprezenta semnalul unei noi construcţii politice în măsură să redea cetăţenilor români o speranţă veritabilă în schimbare.

Pregătirea mea teoretică (Facultatea de Filosofie – cu un accent deosebit pus pe filosofie politică), anii de luptă cu sistemul (în campanii civice gen “Salvaţi Parcul Carol!”), discursul raţional şi valorile autentic democratice şi civilizaţionale pe care le-am promovat în repetate rânduri, mă califică drept un candidat substanţial diferit faţă de tot ceea ce au prezentat până acum şi propun în continuare actualele partide care domină scena politică: incompetenţă, corupţie, haos decizional, lipsă totală de coerenţă a actului de guvernare, ignorarea interesului public, distrugerea mediului, limbaj necivilizat, populism şi cumpărare simbolică sau uneori reală a voturilor – în doua cuvinte: infantilism politic.

Desigur, este simplu (iar unii fac acest lucru) să fie pus accentul pe aparenta lipsă de şanse a candidaturii, şi să se accepte cu resemnare că viaţa noastră şi destinul acestei ţări vor fi determinate la nesfârşit de aceleaşi partide şi figuri politice expirate…

Imaginează-ţi însă panica pe care o vor încerca actualele partide parlamentare dacă prin candidatura mea voi atrage numeroase persoane dintre cele care nu ar fi mers la vot!!! Măcar pentru atât şi merită să mă sprijini!

Remus Cernea

Însă această candidatură va oferi cu mult mai mult fiind, în esenţă, o posibilitate de promovare a valorilor care stau la baza democraţiilor avansate. Sunt complet lipsit de iluzii cu privire la candidatură, sunt un om realist şi conştient de dificultaţile care vor trebui depăşite. Dar, în acelaşi timp, sunt încrezător că nu este imposibil să facem, împreună, din această candidatură un moment interesant şi important care să contribuie la o nouă şansă şi speranţă pentru România şi cetăţenii ei.

Drumul pe care îl deschid prin această candidatură presupune un efort deosebit din partea mea şi a staf-ului meu de campanie, dar şi o implicare activă a cât mai multor susţinători. Numeroasele mesaje de simpatie postate pe internet în dreptul articolelor din presă care îmi anunţau candidatura vor trebui dublate de o implicare concretă a cât mai multor persoane în strângerea efectivă de semnături. Ambiţia noastră este să strângem cele 200.000 necesare în cca 45 de zile, adică până în data de 15 octombrie a.c., cu o săptămână înainte de data limită de depunere a candidaturilor. Acest lucru presupune strângerea a peste 4000 de semnături în medie pe zi, ceea ce necesită implicarea foarte multor persoane care vor putea strânge de la prieteni şi cunoscuţi.

Întrucât, ca promotor de mulţi ani a valorilor umanismului, având o viziune centrată pe demnitatea umană şi pe respectul pentru fiecare individ, indiferent de particularităţile lui, îţi adresez o rugăminte specială: oferă-mi, te rog, semnătura, autograful tău pentru a putea candida la prezidenţiale în această toamnă! Gestul tău, fiind unul de conştiinţă, realmente mă impresionează în mod deosebit, astfel că te consider o personalitate importanta pentru mine! Semnătura ta va fi nu una oarecare, ci un autograf cu o semnificaţie cu totul specială…

Îţi mulţumesc foarte mult!

Descarcă, te rog, formularul postat la secţiunea “Strânge semnături”, încearcă să strângi cât mai multe şi trimite-le prin poştă la adresa:

Şos. Olteniţei, nr. 188 Bucureşti, Sector 4

avand scris pe plic “Semnături pentru Remus Cernea”.


Despre această candidatură, care a stârnit un interes major şi dezbateri aprinse pe internet, numeroase mesaje fiind favorabile acesteia, veţi putea citi mai jos:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6088044-remus-cernea-candidatul-presedintie-din-partea-partidului-verde.htm

http://www.antoniomomoc.com/dati-i-o-portavoce-lui-remus-cernea/

http://jurnalismpozitiv.wordpress.com/2009/08/31/remus-cernea-presedinte/

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/863870/Cum-se-naste-un-candidat-la-presedintie/

http://elucubratie.wordpress.com/2009/09/01/remus-cerneacandidatul-tinerilor/

Remus Cernea

Candidat la Preşedinţia României

din partea Partidului Verde

www.remuscernea.ro

remuscernea.ro@gmail.com

0727.583.594

38 comments
Leave a comment »

 1. Ar fi mai usor daca n-ar trebui completate atatea date. Oricum, o sa fac tot ce-mi sta in putinta sa trimit. Bafta!

 2. Nu nu am varsta ta , nici pe aproape ; dar ma doare ca imediat au trecut 20 de ani SI ROMANII PRIBEGESC si fara rost prin lume. “Cu rost “- tot cei ce au fost si vor fi intodeauna gunoaiele societatii.
  Sper sa fii intradevar ceea ce cred ori mai bine simt din putinele informatii ce le am DEOCAMDATA – din lipsa de timp , repet sper sa fie adevarat sa simti cu tot sufletul tau ceea ce scrii.
  In cateva zile( voi lipsi din Castellon) ne vom aduna si TREBUIE SA POT ADUNA MAI MULTI –
  FIE CE O SA FIE DACA CREZI IN CE AI SPUS PANA ACUM LUPTA ; AVEM NEVOIE DE EDUCAREA , mai exact spus – creerea unei societati civile romane sanatoase .
  Angela Placsintar

 3. Pune link si in articolul asta.

 4. SUCCES!

 5. Pot sa va trimit prin posta formularul ala de semnaturi de sustinere doar cu datele si semnatura mea sau doar cu vreo doua-trei semnaturi, ca 12 n-am cum sa adun in nici un caz ? Daca da,las restul formularului gol sau barez casutele urmatoare si cum, cu linii orizontale sau cu un Z mare pe restul formularului ?

 6. Pentru ron:

  Desigur, puteti trimite formularul cu oricate semnaturi reusiti sa strangeti…
  Casutele din tabel ramase necompletate trebuie lasate asa, fara nimic adaugat (linii, Z-uri samd)…
  Va multumesc foarte mult!

  Remus Cernea

 7. Mult succes Remus.
  Va fi o lupta de gherila, dar intr-o asemenea misiune, VERDELE ajuta intotdeauna.

  🙂

 8. Ce faceti, d-le Cernea, v-ati dezumflat deja? Unde este platforma politica pe care ati promis ca o afisati pe site? Unde este nr. de telefon pentru a trimite un euro in sprijinul campaniei? Am impresia ca de fapt nu candidati in mod serios. Cand va veti hotara cu adevarat sa candidati la presedentie faceti un semn si incercati sa respectati deadline-urile pe care singur vi le fixati. Nerespectarea promisiunilor va submineaza credibilitatea.

 9. Stimate domnule Dan Bruma,

  Aveti dreptate cand sugerati ca respectul pentru cetateni si increderea acestora intr-un candidat sunt esentiale. Tocmai pentru ca va respect pe dumneavoastra si ii respect pe toti cei carora le solicit sprijinul in aceasta campanie deosebit de dificila si de cronofaga, doresc sa ofer materiale elaborate cu maxima seriozitate, nu texte de mantuiala. Platforma verde este elaborata cu directa mea implicare. Ea are la baza analize complexe si bine articulate. Timpul necesar finalizarii capitolelor acesteia este insa unul destul de indelungat, mai ales in conditiile fragmentarii programului meu din ultima perioada, date fiind numeroasele probleme care trebuie rezolvate in fiecare zi.
  Veti putea citi “Platforma verde” in serial, dupa cum am precizat aici:
  http://remuscernea.ro/platforma-verde/

  Va doresc o zi excelenta si sper ca dialogul nostru va continua. Imi cer scuze cu anticipatie pentru eventualele intarzieri cu care voi raspunde, dar va asigur ca voi face tot ceea ce tine de mine sa tin pasul cu mesajele la care av trebui sa raspund…

  Remus Cernea

 10. Mult succes Remus.
  Ca cetăţeani român de naţionalitate maghiară te susţin şi încerc să conving oamenii din jur să te susţină.
  De ce?
  Noi toţi, din această ţară avem nevoie de un trai mai buni, prin muncă şi nu prin politică. Clasa politică cu mafia justiţiei etc acoperă toată mizeria, corupţia din această ţară. “Ei pe ei” scapă de răspunderi.Cei care de 20 de ani conduc România, se arată cu degetul unul la celălalt, deşi 95% sunt aceleiaşi persoane în Parlamentul României. Cu toţii sunt de vină din Parlamentul României! Nu aş fi surprins dacă aş afla de vestea cumpărării preşedintelui, printr-o naţie (…) când vine cu propunerea de a scăpa din criză România, prin creditare de la bănci (IMF). Vă rog gândiţivă şi cereţi o schimbare votând pe REMUS CERNEA ca preşedintele al României.
  Vă spun cu toată convingerea că viclenia celor care se ceartă în Parlament şi beau şpriţul împreună au învăţat şi aplică foarte bine zicala lui Nero “Dă oamenilor pâine şi circ şi vei domni pentru totdeauna!..”
  Oameni buni la o alegere nu există abţinere, doar Da sau Nu. Dacă credem în şansa unui om, care a demonstrat că militarismul verde este singura cale de căştig pentru protecţia mediului şi nu numai.
  Eu personal nu mai cred în partidele parlamentare doar în persoane ale căror activitate a schimbat ceva. De multe ori această luptă a lui Remus Cernea(citiţi vă rog CV), contra celor care au furat revoluţia se pare un sport, pentru binele tuturora.
  Toţi cei care dorim o schimbare, prin Remus Cernea, trebuie să găsim şi o modalitatea de a semna documentul de susţinere a candidaturii, pentru preşedinţie.

 11. 2 întrebări practice: am văzut că pe formularul de semnături există în subsol o rubrică de certificare a autenticităţii. Se completează de noi cei care (let’s hope so) strîngem semnăturile sau de cei care depun în final listele? Asta e una. A doua: unde e Remus Cernea pe facebook? Lasă că nu are profil, dar un grup de sprijin ar trebui făcut. Dacă e şi nu l-am găsit eu, sorry. Dacă nu e, ar trebui făcut f.f. repede. Ceva de genul Vote for Cernea, că lumea caută după nume, nu după Think big, vote green.

 12. Încă una, că m-am senilizat şi am uitat: siteul cu tualegi.eu ar trebui cumpărat din nou, măcar pentru redirecţionare, pentru că a rămas indexat în Google şi te duce la un filler al providerului. Nu dă bine, zău…

 13. @DosaBarna: Pe de o parte, la o alegere poti sa nu participi daca nu vrei, este sarcina candidatului sa te convinga sa vii la alegeri sau nu. Pe de alta parte ce “metafora” mai e si aia “militarism verde”??? D-ta crezi ca ai sa convingi pe cineva sa voteze ecologist cu militarismul verde?

 14. Eu va sunt alaturi!

 15. Eu fac tot ce imi sta in putinta sa te ajut!
  Acum incerc sa fac imprimanta sa mearga si apoi tabelele pentru semnaturi!
  \m/

  Cu respect,
  Andreea!

 16. […] multe informaţii despre mine şi despre această candidatură. Dacă veţi simpatiza acest demers, vă rog să mă ajutaţi să strâng semnăturile şi să pot candida la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie […]

 17. […] multe informaţii despre mine şi despre această candidatură. Dacă veţi simpatiza acest demers, vă rog să mă ajutaţi să strâng semnăturile şi să pot candida la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie […]

 18. Eu nu votez cu nimeni. Absolut nimeni.

 19. batrine,
  e ok. iti doresc succes. cu Dumnezeu inainte! ai un vot de la mine…
  bogdan

 20. Am 19 ani si niciun interes de a merge la vot. Pentru ca “n-am cu cine domne”. Dar asta pana sa dau peste prezentul site si sa mi apara un zambet optimist pe fata. Ma bucura sa vad ca exista tineri ca tine, Remus Cernea, sa ne reprezinte si pe noi si sa aiba curajul sa iasa in fata. Voi incerca sa ajut cat mai mult cu putinta. Mult succes!

 21. Tot 19 ani am si eu, si cred ca in sfarsit am gasit un candidat viabil care sa mai schimbe ceva in tara asta. Un vot si o semnatura de la mine care sper sa nu fie in zadar…

 22. Neatza Remus, autograful meu iti apartine!!!

 23. Va multumesc tuturor pentru sprijin. Acum se strang semnaturi in multe locuri din tara dar este nevoie de implicarea a cat mai multe persoane in acest efort… Saptamana trecuta un singur voluntar a reusit sa stranga cca 900 de semnaturi.

  Va doresc o zi frumoasa tuturor,

  Remus Cernea

 24. Cam dezlanata campania asta. I-ar putea aduce la urne pe cei disperati, ca mine,- asa, din spirit de fronda.
  Dar nu-i va atrage de partea opusa a baricadei pe cei inteleniti.
  E intr-adevar greu si, cum spuneai mai devreme, cronofag procesul, dar daca nu faci fata acum, cum vei reusi ca presedinte?
  Mai e putin. Convinge-ne. Te rog. Zau ca avem nevoie.

 25. Ai putea fi un presedinte chiar simpatic…iti urez bafta si o sa incerc sa strang semnaturi pentru tine la Torino!

 26. Da da, si eu votez si adun semnaturi pt Remus!

 27. Remus, cand ai vreme, treci si prin Tecuci. Multi te sustinem si apreciam ceea ce faci. E mare lucru sa vezi un om ce judeca cu neuronii personali ,si nu lingai cutumizati. Cele de cuviinta, edi@who.net

 28. Te vad io cum te imbraci la costum si la cravata si cum iti tai barba si pletele daca, postmortem, ajungi presedinte. Desi te dai a fi ca mine, nu ma reprezinti! Fir intins!

 29. […] Dragi prieteni, după cum am scris aici, vă consider pe toţi cei care mă veţi sprijini drept prieteni şi pe fiecare dintre cei care îmi vor acorda o semnătură (autograful său) o personalitate. Am fixat ziua de 15 octombrie ca dată pentru centralizarea semnăturilor strânse. Efortul de a reuşi este acum accelerat în multe locuri din ţară şi străinătate. Aşadar mai sunt 10 zile, incluzând-o şi pe aceasta pentru a reuşi în ceea ce ne-am propus – strângerea semnăturilor. […]

 30. Salut Remus, cel mai usor sa darami un gigant este sa-l bati cu armele lui, ptr a face fata adversarului cu care te lupti ai nevoie de multe arme (bani), imi pare enorm de rau ca ai avut probleme cu cei 2 euro donati, era foarte simplu, cu conturile e un pic mai dificil dar promit ca voi face o exceptie si din putinul meu muncit zi lumina am sa te ajut in speranta ca voi fi rasplatit printr-o schimbare care sa ne ofere linistea zilei de maine ptr ca avem nevoie urgent de ea. SUCCES

 31. Salut Cristian, iti multumesc pentru mesaj.
  Sper sa rezolvam cat mai repede cu facilitatea tehnica de colectare a unor donatii prin sms. La inceputul saptamanii viitoare sper sa fie totul ok.

  Cu prietenie,

  Remus Cernea

 32. Neatza nenea Remus!
  Domle’ eu am aflat doar de putina vreme de candidatura dumitale , inca nu stiu ce sa cred , dar ma voiu documenta cat pot. Oricum , chiar daca nu am “incredere” (sunt un tip ce a citit , vazut si interactionat destul de mult cu escroci – deci prea putin increzator) , pina acum ,in cazul in care am votat , nu am fost la urne decat ca sa votez contra “celuilalt” candidat , ca de ales efectiv nu am avut ce. Asa ca in virtutea inertiei voi vota cu dumneata.
  Imi pare rau ca nu m-am implicat un pic si in campania de semnaturi , dupa cum spuneam , m-am trezit tarziu.
  Acum am ceva mai mult de scris , nu stiu daca o sa aiba cineva rabdarea sa citeasca… dar:
  1.
  Arunca un ochi si pe aceasta petitie- poate iti vin idei :
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p46504046.html
  daca nu merge link-ul , atunci incearca :
  http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/nu_credeti_ca_e_timpul_formarii_unui_nou_partid_-p46504046.html
  2.
  Din ce am citit pina acum despre dumneata , domnule Cernea , pari un tip prea “cumintel” , mesajul tau nu este vehement , parca nu vrei sa derajezi pe nimeni….
  Ori dimpotriva , daca vrei sa schimbi ceva in tara asta , mai precis sa rastorni “gastile” deja instalate , nu ai cum sa fii “cumintel”, ca astia nu se vor lasa pur si simplu dati la o parte de la ciolan , ca esti tu baiat bun.
  Istoria tocmai asta spune , ca schimbarile sociale s-au facut cu arma in mana , cu dat cu bata in cap, nu cu vorba buna. Problema este cum aduni mai multi oameni nervosi si ii organizezi astfel incat sa devina o forta de-ajuns de puternica sa schimbe lucrurile. Tineretul de dupa ’89 , e “moale” sau indobitocit (dealtfel cu acceptul si nu numai al politicienilor) de catre sistemul educational execrabil existent, iar cei care erau deajuns de maturi sa inteleaga ce s-a intamplat atunci , sunt risipiti si scarbiti si cu pielea prea tabacita (ca mine) sa mai voteze din convingere pe un candidat sau altul.
  De fapt , nu mai voteaza!!! Iar “vorbe bune” nu ii fac sa aiba incredere , purtare civilizata si alte asemenea , nu starnesc (dupa parerea mea) decat un “hm , bine” , sau “da, vrea si asta o bucatica de ciolan”
  Dupa cum spuneam , ma voi mai documenta despre activitatea dumitale , dar lipsa de mediatizare nu cred ca e doar un mare complot a televiziunilor impotriva ta , ca la ’48 (care ramane ca un moment notabil de trezire a constiintei nationale in istorie) nu existau televiziuni si politica se facea in intalniri si discutii directe. punct
  3.
  Se mai pot spune multe , dar presupunand ca vei ajunge presedinte , am o sugestie :
  Puterea prezidentiala trebuie sa fie sprijinita de vointa maselor – convoaca , cat mai multe referendum-uri. Basescu e o jigodie care nu a facut-o decat atunci cand ii convenea si nu “a dat la pace” cu celelalte jigodii de teapa lui.
  Vrei sa arati ca nu spui doar baliverne , propune masuri radicale si ca sa-i suntezi pe mafiotii din Parlament convoaca referendum.
  Increderea de care vorbeau unii pe aici , nu trebuie sa iti fie oferita , ci castig-o , prin FAPTE!!!
  Multa bafta , si poate ne-om conversa!!!
  P.S. mai am multe de spus, dar nu vreu ca sa te spariu

 33. As dori sa va reprezint in comisia electorala .
  Sigur nu aveti reprezentant la bughea de sus ,jud arges
  Anul trecut au fost destule nereguli cu transportarea votantilor de catre alesii locali.
  Acum se feresc de mine ca d…… de tamaie ca sa nu le mai fac vreo sesizare .
  Daca acceptati dati- mi un nr de telefon sa va contactez.
  multa bafta!

 34. ref@DosaBarna: Pe de o parte, la o alegere poti sa nu participi daca nu vrei, este sarcina candidatului sa te convinga sa vii la alegeri sau nu. Pe de alta parte ce “metafora” mai e si aia “militarism verde”??? D-ta crezi ca ai sa convingi pe cineva sa voteze ecologist cu militarismul verde?

  unde ai vazut dta cuvatul militarism verde – ca eu cu CTRF nicicum … 🙂

 35. Ai votul meu Remus !

 36. am avut de facut un proiect dat de un profesor care consta in lupta dintre partide. grupa mea a reprezentat partidul verde 😀
  Succes !

 37. imi pare foarte rau ca nu am aflat la timp despre tine. din pacate, nu locuiesc in sectorul 1.

  am mers la vot si am anulat votul. nu stiu daca voi merge azi, amandoi provin din acelasi partid, al lui iliescu.

 38. Vroiam sa te intreb: te-ai inspirat din cartile lui Ben Carson cu Think Big?

Leave Comment